Luitingh Sijthoff Augustus 2008

Hartendief

Citaat

De vrouwelijk variant van Hannibal Lector is heerlijk om te lezen voor thrillerfans. De gruwelijke manier van mensen toetakelen laat Cain ook ditmaal weer terugkeren in haar vervolg.

In Forest Park ligt een dood meisje. Detective Archie Sheridan wordt opgeroepen. Twaalf jaar geleden, in ditzelfde park, begon zijn helse achtervolging van de extreemgewelddadige Gretchen Lowell, die nu veilig achter slot en grendel zou moeten zitten. Dan blijkt echter dat Gretchen zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt. Ze heeft een gevangenbewaarder uitgelokt haar te mishandelen, zodat ze kon ontsnappen uit haar cel. Om vervolgens niet alleen Archie maar ook zijn kinderen te bedreigen…

Hartendief is een logisch vervolg op Hartzeer van auteur Chelsea Cain. Om Hartendief te lezen raden we wel aan om te beginnen met het eerste boek. In principe zijn allebei los te lezen maar om het profiel van de gewelddadige Gretchen Lowell te kennen is het fijn om eerst Hartzeer te lezen. Deze vrouwelijk variant van Hannibal Lector is heerlijk om te lezen voor thrillerfans. De gruwelijke manier van mensen toetakelen laat Cain ook ditmaal weer terugkeren in haar vervolg.

De manier van schrijven zal de lezer bevallen. Cain kan mooie situatieschetsen maken en toont een boek met twee invalshoeken. De hoofdpersoon Archie, welke met lichamelijke en geestelijke problemen loopt en gewelddadige Gretchen Lowell. Het boek blijft vanaf het begin boeien en nodigt uit tot verder lezen.

Het gevaar sluipt in open eind verhalen dat ze soms verzwakken. Bij Hartendief is dit niet het geval. Het zorgvuldig gekozen pad van Cain maakt het goed mogelijk om een vervolg te creëren, welke niet halfbakken zal zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

303

ISBN

9789024560929

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.