Jeugd Karakter Uitgevers December 2015

Mijn hart en andere zwarte gaten

Citaat

Prachtig, gevoelig boek waarin het onderwerp 'zelfdoding' en 'depressie' op een toegankelijke, niet lugubere manier wordt vertelt.

De 16 jarige Aysel is bezig met het plannen van haar eigen dood. Via een website , forum zelfmoordpartners, krijgt ze contact met Roman. Roman, een knappe sportieve jongen die een leuk leven lijkt te hebben. Maar achter dit uiterlijk zit veel verdriet door een heftige gebeurtenis in zijn leven. Ze ontmoeten elkaar en maken een afspraak om samen uit het leven te stappen.
Gedurende de weken die hier tussen zit, spreken ze regelmatig af en krijgt Aysel steeds meer twijfels of ze de juiste beslissing genomen heeft. Roman voelt dit aan, maar wat dit voor gevolgen heeft…..

Prachtig, gevoelig boek waarin het onderwerp ‘zelfdoding’ en ‘depressie’ op een toegankelijke, niet lugubere manier wordt vertelt. De hoofdpersonen die op zoek zijn naar steun, maar ook angst hiervoor hebben. En niet meer kunnen zien wat het leven te bieden heeft. Ook als je heftige dingen meemaakt als Aysel en Roman.

Prettige schrijfstijl en de hoofdpersonen zijn goed neergezet. Kon mijzelf goed in de hoofdpersonen inleven. Wat knap is aangezien ik mij moeilijker kan inleven in het item van zelfdoding.

Mooie en aansprekende kaft. De titel, is passend bij het verhaal en als lezer kun je hier verschillende interpretaties bij hebben. Aanrader zowel voor jong als oud.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

301

ISBN

9789045210148

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.