Jeugd De Harmonie November 2007

Harry Potter en de Relieken van de Doods

Citaat

Een magische afsluiting in de Harry Potter reeks! Zo en nu even mijn huiself roepen, ik heb zin in een kopje pruttelende koffie..

Eindelijk…de finale! Harry Potter en de Relieken van Doods is het zevende en laatste deel van de serie die miljoenen lezers over de hele wereld nu al jarenlang geboeid houdt. De zomervakantie is voorbij, maar Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus: de overgebleven Gruzielementen opsporen en vernietigen. Zal hem dat lukken?

Harry, Hermelien en Ron gaan natuurlijk samen op zoek naar de Gruzielementen die ze nodig hebben om Voldemort te verslaan. Er speelt zich van alles af tussen deze drie, ze verschillen allemaal zoveel van karakter dat dit voor botsingen onderling zorgt. Ruzie en onenigheid doet de sfeer geen goed. De vriendschappen worden op deze manier zwaar op de proef gesteld.  Ze twijfelen alle drie of ze “Jeweetwel” ooit kunnen verslaan en de radeloosheid neemt met de dag toe. Ze zitten continu op elkaars lip en moeten zich schuilhouden om de gruzielementen op te sporen.

Ze krijgen verschillende keren hulp, maar ze hebben geen idee wie de mysterieuze redder in nood kan zijn… Ze komen steeds meer te weten over het leven van Perkamentus wat de twijfel doet toeslaan. Was Perkamentus wie hij zegt dat hij was? Was het wel een tovenaar met goede bedoelingen? Dit is heel mooi beschreven, we krijgen nu een kijkje in het echte leven van deze buitengewone tovenaar.

Harry, Hermelien en Ron bestormen het ene avontuur na het andere wat het verhaal spectaculair maakt. Ze willen de belofte aan Perkamentus koste wat kost nakomen, met alle gevolgen van dien. Natuurlijk valt hier nog zoveel meer over te vertellen, maar dat zou jammer zijn, lees en je komt erachter. Alles komt ruim aan bod: actie, liefde, magie… Alles wat deze geweldige auteur zo wereldberoemd heeft gemaakt. En de grote vraag die we allemaal willen weten: blijft Harry in leven?

Een magische afsluiting in de Harry Potter reeks! Zo en nu even mijn huiself roepen, ik heb zin in een kopje pruttelende koffie..

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

512

ISBN

9789061698319

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.