Kookboek Minestrone Oktober 2014

Happy Shake

Citaat

De recepten zijn duidelijk en voor iedereen toegankelijk, of je nu al ervaren bent of net begint met shaken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Happy shake is het tweede boek van Ellemieke Vermolen. In deze Happy Shake verzamelt ze al haar kennis. Welke groenten en fruit combineer je het best? Welke shakes helpen je met je weerstand, je energie en brengen je in balans? Welke kun je aan je kinderen geven? Maar vooral: hoe maak je ze lekker?

Ik ben na de geboorte van mijn mannen enorm aan het schommelen met mijn gewicht, ik vind het ontzettend lastig om een goede balans te vinden. Ik had al het een en ander gelezen en opgezocht over shakes en smoothies en superfoods maar was nog erg sceptisch. Ik keek dan ook erg uit naar het boek Happy Shake. Eenmaal op de deurmat overviel mij een enorm gevoel van teleurstelling; wat is het een klein formaat boek! Maar dat was ook gelijk het enige minpunt aan het boek wat ik kon bedenken.

Ellemieke beschrijft heel mooi waarom zij voor shakes en smoothies heeft gekozen. Ze legt duidelijk uit hoe je alles moet maken en waarom je voor bepaalde methodes moet kiezen. Zo liep ik bijvoorbeeld altijd tegen het feit aan dat mijn shakes altijd zo dik bleven, dit komt dus door het gebruik van de blender, je hebt dan dus echt een juicer nodig.

De uitleg over superfoods en hun werkingen waren echt een eye-opener voor mij, ik had mij nooit echt verdiept in de functies van alle soorten superfoods, maar dit is toch zeker wel de moeite waard. Bijenpollen bijvoorbeeld; ik had er nog nooit van gehoord, laat staan dat je het kunt eten en dat het goed voor je is. Of wat dacht je van een simpele banaan, ik wist niet dat er zoveel goeds in zat! En broccoli; ik wist wel dat dit goed voor je was, maar dat het je lichaam helpt om de groei van kankercellen tegen te gaan, dat was echt nieuw voor mij.

De recepten staan verdeeld onder verschillende categorieën, wat het makkelijk maakt om een keuze te maken; wat is je doel met het shaken. En dan de prachtige foto’s die bij elk recept staan. Als je niet al om was ben ik het nu wel.

De tips die bij de recepten staan vond ik erg prettig, bijvoorbeeld; bij fruitsmoothies een scheutje (kokos)olie erbij doen, dat zorgt ervoor dat suiker trager in de bloedbaan komt waardoor je pieken in je bloedsuikerspiegel voorkomt.

De recepten zijn duidelijk en voor iedereen toegankelijk, of je nu al ervaren bent of net begint met shaken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
ISBN

9789490028640

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.