Literatuur & Romans Podium Januari 2011

Haantjes

Citaat

Het verhaal bevat de nodige komische persiflages. De pasgeboren Luna met vader Stijn maken de nodige gênante momenten mee.

Haantjes, is het derde boek van Kluun en is gebaseerd op een waargebeurd zakelijk fiasco.

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles ‘de schuld van alles’ langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden. Niet gehinderd door enige kennis van de gayscene danwel door het kritische commentaar van vrouwen in hun omgeving, besluiten Stijn en Frenk Merk in Uitvoering nu eens écht op de kaart zetten.

De lat voor Kluun was erg hoog, het boek Komt een vrouw bij de dokter, werd erg goed ontvangen door het Nederlandse leespubliek. Het werd een absolute hit met zelfs een verfilming van het verhaal. De weduwnaar, Kluun’s tweede boek was een vervolg op het boek en werd door de lezers graag gelezen. Inmiddels aanbeland bij derde roman van Kluun.

Het boek Haantjes speelt zich eigenlijk af voor de eerste twee romans van Kluun. De hoofdpersonen komen allen terug uit zijn eerdere boeken, Frenk (zakenpartner), Maud (secretaresse), Carmen (echtgenoot), Luna(dochter) en hoofdpersoon Stijn.

Carmen is in dit boek nog niet ziek en heeft een goede carrière. Zo heeft ze onder andere de titel Zakenvrouw van het jaar 1998 gekregen. Stijn daarentegen rommelt samen met zijn zakenpartner Frenk maar een beetje aan. Totdat mannenliefhebber Charles hun kantoor binnenstormt met een geweldig idee voor de aankomende GayGames. Met dit ‘geweldige’ idee zouden ze in een klap hun bedrijf Merk in Uitvoering op de kaart kunnen zetten.

Het verhaal bevat de nodige komische persiflages. De pasgeboren Luna met vader Stijn maken de nodige gênante momenten mee. Dacht Stijn bijvoorbeeld eens lekker rustig op een terras te zitten, met een lekker zonnetje, heeft Luna al huilend andere plannen. Stuntelend zie je Stijn denken, heeft Luna trek of heeft Luna een vieze luier…

Kluun heeft met Haantjes een vermakelijk boek geschreven. Niet te diepzinnig maar gemakkelijk geschreven. Het leest snel weg en voor je er erg in hebt, is het verhaal al weer afgelopen. Ik hoop bij een volgend boek van Kluun wel weer wat meer de diepte in te gaan qua hoofdpersonen. Niet zo zeer wat zich afspeelt in het boek, maar op gevoelsniveau. Hetgeen Kluun wel bereikte met zijn eerste twee boeken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

191

ISBN

9789057594441

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld