Bundels, Columns, Strips De Harmonie Februari 2007

Gummah op de camping

Citaat

Gummbah op de camping is een leuk boekje voor tussendoor. Even ontspannen, wanneer je op de bus staat te wachten of in de trein zit. De typische campinggasten met al hun kenmerken en gebreken zijn lekker herkenbaar wat voor leuke lachmomenten zorgt.

Gummbah op de camping is inmiddels het tiende deel uit de Gummbah reeks. Cartoons van Gummbah zijn eerder al eens in de Volkskrant en in enkele tijdschriften verschenen, waardoor Gummbah voor de meeste onder ons geen onbekende is.

Het tiende deel van de serie leest lekker weg. Een klein half uurtje en je bent door het boekje vol cartoons heen. Dat is ergens ook wel jammer. Het boek had best wat meer strips mogen bevatten zodat we langer van Gummbah hadden kunnen genieten.

Het eerste deel van het boek beslaat avonturen op camping. Hier komen voornamelijk de asociale en typische campinggasten voorbij. Vrouwelijke campinggasten met het schaamhaar uit de bikinibroek, kinderen die hun ouders te baas zijn, getrouwde stellen die eigenlijk niet zoveel meer van elkaar houden en zo kunnen we er nog wel meer opnoemen. Door middel van korte cartoons worden hun belevenissen op een komische manier duidelijk gemaakt.
Het andere deel van het boek beslaat de avonturen van Deirdre, een nuchtere en niet al te sociale vrouw. Zij verscheen al in eerdere boeken van Gummbah en ook nu is ze sterk terug.

Gummbah heeft een aparte manier van tekenen en daar moest ik wel even aan wennen. Na enkele cartoons raak je echter steeds meer aan zijn stijl gewend en al snel verschijnt de glimlach om de mond die niet veel later verandert in een schaterlach. Sommige cartoons zijn briljant bedacht, van andere zie ik de humor niet in. Maar dit heeft alles te maken met persoonlijke smaak.

Gummbah op de camping is een leuk boekje voor tussendoor. Even ontspannen, wanneer je op de bus staat te wachten of in de trein zit. De typische campinggasten met al hun kenmerken en gebreken zijn lekker herkenbaar wat voor leuke lachmomenten zorgt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

96

ISBN

9789061698104

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld