Bundels, Columns, Strips Athenaeum-Polak & Van Gennep Maart 2007

Griekse Mythen

Citaat

Aangezien de plaatsen en personages in het boek om de haverklap veranderen, is het handig dat achter in het boek stambomen, landkaarten en een verklarende namenlijst zijn opgenomen. Verder worden de pagina's sierlijk gevuld door de kleurrijke illustraties.

Overspel, incest, verraad, strijd, macht, seks, familiebanden, moord, oorlog, leugens, doodslag, verbanning, wraakzucht.… Griekse mythen hebben alles wat een goed en spannend verhaal hoort te hebben en Dros buit dit ten volle uit, wat het boek heel intrigerend maakt en daarom zo moeilijk om neer te leggen.

Dros vertelt in deze prachtige bundel over verschillende Griekse mythen. Dat doet ze op een speelse en vlot leesbare wijze. Er wordt geen overbodige poespas aangehaald. Het boek leest als een bundel korte verhalen die allen met elkaar verbonden zijn.

Het verhaal bevat twee nieuwe delen, namelijk de vertellingen van Atreus en het verhaal van Lokaste. Met onder meer de mythe van de Argonauten en het Gulden Vlies. Ook de mythe van Odysseus komt aan het bod, en zoals altijd spreken de mythen elkaar tegen. Dat wordt in het boek genoemd en er wordt zelfs een duidelijke uitleg gegeven waarom deze mythen elkaar tegenspreken en wat de mogelijke verklaring hiervoor is. Natuurlijk kan men geen boek over Griekse mythen schrijven zonder Zeus en zijn talrijke goddelijke en sterfelijke minnaressen en hun nakomelingen. Of zonder de jaloerse Hera die steeds roet in het eten gooit bij alle plannen of opdrachten van Zeus zijn vele kinderen. Maar daar houdt het niet op, ook mythen als Midas, Medeia, Ikaros, Orfeus en Elektra komen aan bod.

Griekse Mythen is een prachtig boek dat alles bevat wat de lezer zou kunnen wensen. Aangezien de plaatsen en personages in het boek om de haverklap veranderen, is het handig dat achter in het boek stambomen, landkaarten en een verklarende namenlijst zijn opgenomen. Verder worden de pagina’s sierlijk gevuld door de kleurrijke illustraties van Harrie Geulen. Griekse Mythen bezorgt jong en oud het nodige leesplezier.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

471

ISBN

9789025308841

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld