Thriller & Spanning Xander Uitgevers November 2015

Gouden leeuw

Citaat

Historisch vertellen kan Smith als geen ander. Pagina na pagina blijft hij je boeien.

‘De zintuigen van de Buizerd waren willicht niet meer wat ze ooit waren geweest, maar hij was nog prima in staat om een rat te ruiken als er eentje voor z’n neus stond. Die heidense klootzak Jahan voerde iets in zijn schild, dat wist hij zeker. Maar wat?’.
De Engelse kaper Henry ‘Hal’ Courtney staat op het punt te trouwen met de mooie Afrikaanse generaal Judith Nazet. Judith is zwanger en de toekomst van de geliefden lijkt rooskleurig. Courtney heeft immers geen last meer van de Schot Angus Cochran, alias ‘de Buizerd’ door wiens schuld Courtneys vader vermoord is. Hij zou omgekomen zijn in een vlammenzee. Maar de Buizerd is niet dood… Zwaar verminkt en zinnend op wraak neemt hij deel aan een samenzwering tegen Courtney en Judith. Kunnen ze ontsnappen aan de bezeten en levensgevaarlijke Buizerd?

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw, vlak na de Nederlands – Engelse oorlog. Henry Courtney, oftewel Hal zoals iedereen hem kent, en zijn geliefde Judith Nazet zijn verliefd. Ze staan op het punt het huwelijksbootje in te stappen. Zeker nu een kleintje op komst is, willen ze heel graag trouwen. Judith is generaal en een uitstekende vechter. Hal’s vader, Frances Courtney, is tijdens de oorlog vermoord door Angus Cochran, oftewel De Buizerd. Hal heeft het schip, met De Buizerd erop, in de fik gestoken. Dat was zijn wraak. Maar wat blijkt, De Buizerd is helemaal niet dood. Hij is zwaar verminkt en is uit op wraak. De maharadja Jahan van Zanzibar lapt hem op en besluit mee te doen met het plan van De Buizerd.

Wilbur Smith staat bekend om zijn historische verhalen. Historisch vertellen kan Smith als geen ander. Pagina na pagina blijft hij je boeien. Hoewel het al het 14e boek in de Courtney-serie is, kan je dit verhaal makkelijk los lezen van de andere delen. De karakters zijn voldoende uitgewerkt waardoor het makkelijk wordt om mee te leven. Er komt aardig wat geschiedenis aan bod, zoals de slavernij, de Nederlands – Engelse oorlog en ook de bezetting van Zanzibar. Boeiend omschreven en niet teleurstellend. Een echte aanrader, ook voor de lezers die niet van historische verhalen houdt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

400

ISBN

9789401604925

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.