Jeugd Arena September 2009

Gossip Girl The next generation: Meer, meer, meer

Citaat

De schrijfstijl is vlot maar toch goed leesbaar, soms hier en daar erg hip en over de top, daar moet je van houden. Het verhaal draait om liefde, jaloezie en afgunst en dat de wereld niet altijd is zoals je wilt maar dat je toch een hoop naar je hand kunt zetten.

In hun eerste, opwindende week aan de Upper East Side in Manhattan heeft de Carlyle-drieling een verpletterende indruk gemaakt. Owen is Best Friends Forever met Rhys Sterling, maar wat zal er gebeuren als ze allebei vallen voor hetzelfde meisje? Baby heeft het vriendje van de populaire Jacqueline Laurent afgepakt en haar zusje Avery is goed op weg om Jacquelines plaats in te nemen als de nieuwe it-girl. Jacqueline is op oorlogspad, en ze heeft nog maar één doel: de Carlyle-meisjes moeten zo gauw mogelijk hun Louis Vuitton-tassen en teruggaan naar waar ze vandaan komen. Is Manhattan groot genoeg voor zoveel drama? Wij willen meer, meer, meer!

Dit is het tweede deel van de Gossip-girl serie. De drieling Carlyle zijn samen met hun excentrieke moeder verhuisd naar het hippe Manhattan alwaar het belangrijk is dat je kleding draagt van de juiste modeontwerpers en gezien wordt in de hipste tenten met de juiste mensen. Tenminste, als je geld hebt…

Dit is echt zo’n boekje voor de al wat oudere tiener, vol met problemen voor jonge mensen, die als je wat ouder wordt eigenlijk niet meer zoveel voorstellen. Maar dat zeg ik niet te hard want voor sommige ‘oudere’ mensen onder ons is zien en gezien worden nog net zo belangrijk.

Het doet een beetje aan als een kostschoolboekje zoals we dat kennen van Enid Blyton maar dan in een modern jasje met Christian Louboutin- laarsjes aan en een Prada-zonnebril op. Een tijd en plek waar de zwarte AmEx-kaart heilig is.

De schrijfstijl is vlot maar toch goed leesbaar, soms hier en daar erg hip en over de top, daar moet je van houden. Het verhaal draait om liefde, jaloezie en afgunst en dat de wereld niet altijd is zoals je wilt maar dat je toch een hoop naar je hand kunt zetten, een beetje geld hebben is dan toch wel makkelijker, maar ik vond dit boekje meer gericht op de Amerikaanse tiener dan de Nederlandse, die lijken me toch wat nuchterder.

Niettemin zal dit boekje weer gretig aftrek vinden onder de tieners, immers… een beetje wegdromen kan nooit kwaad.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789089901125

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.