Chicklit Luitingh Sijthoff Februari 2008

Glossy!

Citaat

Koslow neemt je mee in de wonderlijke wereld van de magazines. Het blijkt een oppervlakkige wereld waar belachelijk veel geld in gestopt wordt. Gelukkig beseft Magnolia dit zelf ook heel goed en schaamt ze zich voor haar salarisstrookje.

Het leven van Magnolia Gold is te mooi om waar te zijn: ze is hoofdredacteur van Lady, een van de grootste glossy’s van het land, ze woont in Manhattan en heeft een kast vol designerkleding. Ze gaat dan ook nooit met tegenzin naar het werk. Maar haar droombaan verandert in een nachtmerrie na een rampzalige restyling van het blad.

De nieuwe hoofdredacteur wordt Bebe Blake, een beroemdheid die belachelijke eisen stelt, waardoor het tijdschrift nog maar een schim is van wat het ooit was. Bebe is de populairste talkshowpresentatrice van het land, maar ze is vooral onbehouwen en volkomen onvoorspelbaar. Deadline? Budget? Nooit van gehoord. Al het levenswerk van Magnolia is naar de knoppen en Magnolia zelf ook. Niemand lijkt naar haar te willen luisteren, als ze ook nog van haar troon gestoten wordt als hoofdredactrice is het plezier in haar werk helemaal ver te zoeken. Aan Magnolia de weinig glossy eer om het blad van de ondergang te redden…

Koslow neemt je mee in de wonderlijke wereld van de magazines. Het blijkt een oppervlakkige wereld waar belachelijk veel geld in gestopt wordt. Gelukkig beseft Magnolia dit zelf ook heel goed en schaamt ze zich voor haar salarisstrookje. Ze weet dat ze vergeleken met dokters onbelangrijk werk doet, maar toch geniet ze er van om te weten welke sterren waar eten en waar ze precies een pukkeltje hebben zitten. Als ze in een dip komt te zitten heeft ze haar twee hondjes die haar gelukkig maken. Deze twee beestjes zorgen voor leuke momenten in het boek. Toch blijven de gevoelens van de hoofdrolspelers oppervlakkig en worden niet verder uitgediept. Wat jammer is.

Verder is het een leuk verhaal waar verschillende celebrities aan bod komen en natuurlijk wordt er ook gesproken over het boek De duivel draagt Prada. Magnolia vraagt zich vaak af wat Anna Wintour in haar geval zou hebben gedaan.

Glossy! is een aanrader voor iedereen die wil weten welke zin en onzin er achter de schermen bij een glossytijdschrift komt kijken. Heb jij de nieuwste al gekocht? Je gelooft nooit wat er nu weer in staat over Britney…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

398

ISBN

9789021801155

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.