Chicklit Karakter Uitgevers November 2012

Gezocht: redder in nood!

Citaat

Gibson schrijft op zo'n soepele, aantrekkelijke manier dat je niet kunt ophouden met lezen. Dit boek was dan ook binnen een dag uit.

Ze is 33, single, en gepropt in een zuurstokroze bruidsmeisjesjurk. Haar vrienden willen niets liever dan haar koppelen aan de eerste de beste vent met een dertien-in-een-dozijn-leventje. Wie-o-wie wordt Sadies redder in nood?

Iedereen in Lovett, Texas, weet dat Sadie liever het stadje verlaat dan dat ze er aankomt. Nu is ze terug met een knappe, gespierde vreemdeling aan haar arm, maar volgens Sadie is een vreemde nog altijd beter dan de losers met wie ze eerder uitging…

Vince Haven heeft zijn spierballen te danken aan uren keiharde training voor zijn werk als Navy SEAL. Het plan is om een bliksembezoek te brengen aan zijn tante, maar voordat hij zijn biezen weer kan pakken, doet zijn tante hem een aanbod dat hij niet af kan slaan. Misschien is het toch niet zo’n slecht idee om een tijdje in Lovett te blijven… En misschien is hij wel de redder naar wie Sadie zo smacht!

Wat zijn chicklits toch heerlijke boeken. Gibson schrijft op zo’n soepele, aantrekkelijke manier dat je niet kunt ophouden met lezen. Dit boek was dan ook binnen een dag uit. De gedachtes en gevoelens van Sadie en Vince wisselen elkaar per hoofdstuk af. Hierdoor wordt er een zekere mate van spanning opgebouwd: hoe denk hij over haar? Klopt dat met hoe zij over hem denkt? Je ziet Sadie en Vince verliefd worden zonder dat ze dit zelf doorhebben.

Dit boek is echter niet voor zomaar elke lezeres. De liefdesperikelen van Sadie en Vince worden namelijk wel erg expliciet beschreven. Dit is herkenbaar voor de lezeressen van ‘Vijftig tinten grijs’, maar voor wie enkel een chicklit van Jill Mansell gewend is zal dit toch even schrikken zijn. Dat wil niet zeggen dat seks de boventoon voert, absoluut niet. Het is een belangrijk onderdeel binnen de nieuwe relatie die Sadie en Vince, maar het domineert niet hun leven.

Gezocht: Redder in nood! is een fantastisch boek, of je nu Mansell of mr. Grey gewend bent. De verhaallijnen zijn realistisch, de problemen die Sadie en Vince moeten overwinnen verrassend. Daarnaast is de schrijfstijl verrassend goed en toegankelijk. Ik ben fan!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

304

ISBN

9789045202983

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.