Chicklit Karakter Uitgevers Februari 2012

Gewoonweg onweerstaanbaar

Citaat

Gibson wordt niet voor niets de koningin van de Amerikaanse chicklit-boeken genoemd. In Gewoonweg onweerstaanbaar laat ze zien waarom ze de beste is. Haar personages zijn weer complex maar wel herkenbaar.

Georgeanna Howard laat haar verloofde alleen achter voor het altaar als ze beseft dat ze niet kan trouwen met een man die oud genoeg is om haar opa te zijn, ongeacht hoe rijk hij is. Als ze in haar trouwjurk (te roze, te strak en te kort) naar buiten vlucht rent ze zo in de armen van John Kowalsky. Na een passievolle nacht beseft John te laat dat hij de bruid van zijn baas heeft helpen ontsnappen…

Wanneer Georgeanna en John elkaar zeven jaar later weer ontmoeten, heeft zij haar leven op de rit en is ze eigenaresse van haar eigen bedrijf. Al die jaren heeft ze echter een groot geheim verborgen gehouden voor John. Als hij haar terug wil, twijfelt ze. Is hij echt een ander mens geworden? Zal hij het risico lopen de toorn van zijn baas over zich af te roepen? En zal hij zijn laatste kans op roem verspelen om te bewijzen dat zijn liefde deze keer eeuwig zal zijn?

Gibson wordt niet voor niets de koningin van de Amerikaanse chicklit-boeken genoemd. In Gewoonweg onweerstaanbaar laat ze zien waarom ze de beste is. Haar personages zijn weer complex maar wel herkenbaar, de problemen die de twee geliefden op hun pad tegenkomen zijn alles behalve voorspelbaar en de liefde knalt weer van de pagina’s af.

Wat heel fijn is van Gibson is dat ze vrouwelijke hoofdpersonen kiest die niet standaard blond haar, maat 34 en een beeldschoon gezicht hebben. Juist de ‘gebreken’ die de vrouwen hebben maken hen aantrekkelijk voor de man van hun dromen. En daarmee leert Gibson haar lezeressen een belangrijke les, namelijk dat je je ‘minpunten’ moet omarmen.

Een aspect dat altijd terug lijkt te komen in de romans van Gibson is een mannelijke hoofdpersoon die zich moet bewijzen in de liefde maar hier om allerhande redenen problemen mee heeft. Ook hier weer komt de liefde niet vanzelf. Gelukkig weten Georgeanna en John hun obstakels te overwinnen en eindigt ook deze chicklit weer met een happy ending, zoals het hoort.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

240

ISBN

9789045202945

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.