Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Oktober 2015

Genadeklap

Citaat

Wederom een boek wat door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl erg prettig wegleest.

Nadat bekend is geworden wat er is gebeurd met Tamara Metselaer, lijken de kaarten geschud. Degene die schuldig is bevonden wordt berevcht, degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan verder met zijn leven. Toch klopt er iets niet. Maar wat er niet klopt wordt goed verborgen gehouden, en niet door één persoon. De uiteenlopende gevoelens en frustraties stapelen zich op, en een climax kan niet uitblijven.

Dit is het vervolg van Dossier Metselaer, gelukkig schrijft Loes den Hollander snel en heb ik niet lang hoeven te wachten op het tweede deel.
Het verhaal begint met een voorwoord waarin Den Hollander uitlegt dat als je het eerste deel niet hebt gelezen de verhaallijn lastig te volgen zal zijn. Dit ben ik ook echt met haar eens. Het boek is verdeeld in vier delen en elk hoofdstuk wordt door een ander personage verteld.

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Gideon zit zijn straf uit voor de moord op zijn dochter Tamara terwijl zijn vrouw Rifka haar gewone leven weer oppakt. Gideon heeft het niet gemakkelijk in de gevangenis en probeert te overleven terwijl hij zijn geheim angstig verborgen probeert te houden en worstelt met zijn zorgen om zijn vrouw.
Rifka heeft maar één levensdoel gekregen: wraak op Matthias vanwege zijn schuld voor de dood van haar dochter Lieve.
Matthias is vertrokken en denkt in zijn nieuwe woonplaats een veilige nieuwe start te kunnen maken totdat de tante van zijn overleden vrouw voor zijn neus staat.
Clemens de man die een relatie had met overleden Tamara, gaat een relatie aan met Rifka en probeert zo antwoorden op zijn vragen te krijgen. De moeder van Rifka, Bea, vertelt elke keer iets meer over Rifka en haar verleden. Vanwege haar twijfels en zorgen over Rifka zoekt ze toenadering tot Gideon, dit tot grote ergernis van Rifka.

Al met al een boek wat bol staat van de geheimen en intriges.
Je leeft mee met Gideon, Mathias en Bea en mijn nekharen gingen rechtop staan bij Rifka. Wederom weet Den Hollander de angst, de intense woede en wraaklust, en het gevoel van paranoïde zo goed te omschrijven dat je het bijna zelf gaat voelen.
Wederom een boek wat door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl erg prettig wegleest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

320

ISBN

9789045211534

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.