Jeugd Pimento Mei 2009

Geloof het of niet

Citaat

Werkelijk elk geloof komt aan bod, tot en met de oorsprong en gebruiken aan toe. De geloven zijn simpel verteld zodat het voor kinderen ook te begrijpen is.

Geloof jij in God? Of geloof je juist helemaal niet? Of denk je dat er wel iets is maar weet je alleen niet wat? Geloofden de mensen vroeger hetzelfde als nu? En kun je ook geloven in ruimtewezens en horoscopen? In dit boek kun je alles lezen over geloof, bijgeloof en volksgeloof.

Dit is een fantastisch en helder boek van Dieke van Ewijk. Werkelijk elk geloof komt aan bod, tot en met de oorsprong en gebruiken aan toe. De geloven zijn simpel verteld zodat het voor  kinderen ook te begrijpen is. Het boek bevat verschillende hoofdstukken over de vele geloven, maar ook over bijgeloof en zelfs Sinterklaas. Het boek is onpartijdig en elk geloof wordt met respect beschreven. Wat Dieke van Ewijk zelf geloofd wordt op de achterflap beschreven. Er staat zelfs een leuke quiz in over hoe bijgelovig je zelf bent.

Een must in de boekenkast van een kind. Stiekem heb ik ook nog veel geleerd. En voor meer diepgang zijn er genoeg andere boeken geschreven over een bepaald type geloof.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

144

ISBN

9789049923426

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.