Literatuur & Romans Mistral April 2011

Foute Sarahs

Citaat

Interessant uitgangspunt om een vijftigjarige vrouw als hoofdpersoon te nemen. Ze besluit op haar vijftigste nog van werkgever te wisselen, wat niet iedereen in haar omgeving even verstandig vindt.

In Foute Sarahs volgen we het leven van een vijftiger. Zowel haar werk, gezin als beste vriendin Trix komen uitvoerig in het verhaal voort. Het verhaal bevat korte en bondige zinnen waardoor het makkelijk weg leest. Soms komt dit echter wat kinderlijk over. Ook bevat het boek nergens daadwerkelijke conversaties, maar worden alleen meningen en gedachten beschreven.

Het eerste deel van het verhaal gaat voornamelijk over de nieuwe baan van de hoofdpersoon, wat ik persoonlijk erg interessant vind. Ze besluit op haar vijftigste nog van werkgever te wisselen, wat niet iedereen in haar omgeving even verstandig vindt. Haar werk valt erg tegen en een salarisverhoging zit er ook niet in. Halverwege het verhaal komt het accent meer te liggen op haar gezin in de vriendschap met Trix, haar werk verdwijnt meer naar de achtergrond. In de laatste fase van het verhaal staat de zieke moeder van de hoofdpersoon centraal en hoe ze dit probeert te combineren met werk en gezin.

Interessant uitgangspunt om een vijftigjarige vrouw als hoofdpersoon te nemen. Wat speelt er nu werkelijk in het hoofd van een vrouw in deze leeftijdscategorie? Interessant dat de auteur nu eens niet de geijkte hoofdpersoon van 20 of 30 jaar heeft gekozen.

De titel vind ik wel verkeerd gekozen. Door het boek Foute Sarahs te noemen suggereer je het leven van meerdere vijftigjarige vrouwen gevolgd wordt. Dat is in dit geval niet zo. Alleen het leven van de hoofdpersoon wordt gevolgd, maar daarom niet minder interessant.

Al met al een verrassend boek, dat me meer heeft kunnen boeien dan ik van te voren verwacht had. Ik mis echter wel wat daadwerkelijke conversaties. Verder blijft het verhaal redelijk oppervlakkig. Wat meer diepgang was geen overbodige luxe geweest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

269

ISBN

9789049951719

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.