Jeugd Pimento Augustus 2009

Fatale kus

Citaat

Je wilt niets anders dan te weten komen hoe het kan dat Dan zo plotseling gestorven is. Langzaamaan komen er steeds meer aanwijzingen dat het misschien niet helemaal een ongeluk was. Maar wie is er te vertrouwen en wat is er echt gebeurd?

Scarlett wordt – tot haar grote verrassing – voor een feestje uitgenodigd door Plum en haar hofhouding, het populaire meidenclubje van school. Scarlett neemt de uitnodiging gretig aan. Op het feestje zal ook Dan McAndrew aanwezig zijn, op wie ze haar oog heeft laten vallen. Die avond kussen Dan en Scarlett elkaar, maar het is niet de kus waar ze op gehoopt had: Dan sterft in haar armen.

Om uit handen van de roddelpers te blijven (die niet uitgeschreven raken over de ‘dodelijke kus’) wordt Scarlett naar de strenge kostschool van haar grootmoeder gestuurd, waar niemand van haar geheim af weet. Maar kort daarna krijgt Scarlett anonieme briefjes die een heel ander licht werpen op Dans plotselinge dood…

Fatale kus is een deels herkenbaar, maar zeker ook spannend boek voor de jeugd. Heel herkenbaar hoe een doorsnee niet opvallend meisje zich op de middelbare school laat inpalmen door de populaire groep van school. Al snel ziet ze haar oude vrienden niet meer staan en gaat ze op in haar nieuwe leventje. Alleen heeft niet iedereen het even goed voor met Scarlett en dan begint alle heisa pas.

Het verhaal bevat een redelijke vaart en al snel zit je er als lezer helemaal in. Je wilt niets anders dan te weten komen hoe het kan dat Dan zo plotseling gestorven is. Langzaamaan komen er steeds meer aanwijzingen dat het misschien niet helemaal een ongeluk was. Maar wie is er te vertrouwen en wat is er echt gebeurd?

Het eind van het verhaal is bevredigend maar nog niet helemaal afgesloten. Het is al snel duidelijk dat er een vervolg op dit boek komt. Ik ben hier benieuwd naar en ga het tweede deel zeker lezen! Leuk boek voor de tieners onder ons.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789049923419

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.