Literatuur & Romans De Geus Januari 2008

Familievlees

Citaat

Je leest over het leven op het platteland, over de boerenpraktijk, en het ontstaan van een familiebedrijf. En wat gebeurt er met mensen, wanneer ze plots tot de rijken behoren in een dorp?

Familievlees gaat over de opkomst en ondergang van een worstfabrikant in een klein Drents dorp. Over drie mannen, hun leven, liefdes en hun grenzeloze ambities. Wat doet de concurrentie? Als de enig overgebleven zoon Victor Barels, verlaten wordt door de enige vrouw in zijn leven en  de woede van het dorp zich tegen hem keert,  moet een geniaal plan het bedrijf redden.

Je blijft doorlezen omdat het spannend is en leuk om allerlei controverses tegen te komen. Denk hierbij aan Drenthe tegenover Friesland, de gegoede burgerij tegenover het volk en het Oosten van het land tegenover de Randstad. Je leest over het leven op het platteland, over de boerenpraktijk, en het ontstaan van een familiebedrijf. En wat gebeurt er met mensen, wanneer ze plots tot de rijken behoren in een dorp?

Toch is het verhaal oppervlakkig en heeft het weinig diepgang. Kortom: weinig niveau. Bovendien zitten er missers in het boek en bevat het behoorlijk vergezochte situaties. Het hele verhaal rondom de Molukse vrouw met zoon, die een relatie met Victor krijgt, vind ik ronduit slecht. Ik kan niet anders concluderen, dan dat ik het een sappige veredelde streekroman vind.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

381

ISBN

9789044510430

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.