Chicklit Arena Augustus 2006

Façade

Citaat

Wellicht denk je dat de vrouwen ver van je af staan, doordat zij zich in een rijk milieu bevinden. Het tegendeel is het geval. De vriendschap tussen de vrouwen is herkenbaar en ook de denkwijze en de activiteiten die de meiden ondernemen zullen herkenbaar zijn voor de jonge vrouw.

Tara, Mikki en Chantal zijn als sinds hun jeugd innig bevriend en genieten van hun perfecte leventje. Ze zijn mooi, elegant en hebben geen gebrek aan geld. Tijdens hun etentjes blijkt dat het toch niet alleen maar goud is wat er blinkt. De dames hebben genoeg geheimen die ze voor de buitenwereld verborgen willen houden. Langzaam maar zeker geven ze elkaar hun geheimen prijs. Dan pas blijkt dat ze leven zoals de samenleving dat van hen verlangt en niet zoals ze zelf écht willen. Gesterkt door hun vriendschap proberen ze een eind te maken aan alle leugens en te ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Chantal is getrouwd met Martijn en samen hebben ze een zoontje. Martijn is veel op pad voor zijn werk en Chantal is thuis om voor hun kind te zorgen. Mikki is een losbandige meid die van de mannen geniet. Om de haverklap heeft zij scharrels. Tara daarentegen heeft al enkele jaren een relatie met Peter. Tara is een rustige vrouw, vindt zichzelf wat te dik en speelt altijd op veilig. Alledrie de dames hechten veel waarde aan geld en status.

De titel van het boek is goed gekozen. Alle drie de vrouwen leven achter een façade omdat de buitenwereld nou eenmaal een bepaald beeld van ze heeft en de drie dames dat beeld in stand willen houden. Zij willen aan alle verwachtingen voldoen die anderen uit hetzelfde rijke milieu aan hen scheppen.

Op bepaalde stukken lijkt het boek wat snel te gaan. Sommige beslissingen lijken uit de lucht te vallen en daarom wat onrealistisch. Zo lijkt het af en toe of er stukken tekst missen. Dat is meteen het enige minpunt uit het boek. Ook hebben sommige beslissingen van de hoofdpersonen wat meer onderbouwing nodig om het geloofwaardig en realistisch over te laten komen.

Verder leest het boek goed weg en is het leuk om een kijkje te krijgen in het leven van drie welgestelde jonge vrouwen. Hoe leven zij, wat denken ze en wat doen ze in het dagelijks leven? Ze maken vooral duidelijk dat ook hun leven niet altijd op rolletjes loopt en dat geld niets zegt over gelukkig zijn. Wellicht denk je dat de vrouwen ver van je af staan, doordat zij zich in een rijk milieu bevinden. Het tegendeel is het geval. De vriendschap tussen de vrouwen is herkenbaar en ook de denkwijze en de activiteiten die de meiden ondernemen zullen herkenbaar zijn voor de jonge vrouw.

Een leuke en vermakelijke chicklit!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789069747538

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.