Waargebeurd De Geus April 2014

Enkele ogenblikken

Citaat

Dit is een onbeschrijfelijk mooi boek! Hoe meer ik het einde van het verhaal naderde, hoe minder ik wilde dat het boek uit was.

Wassmo vertelt over haar leven en professionele carrière, over mannen en kinderen. Haar verhaal is, zoals het verhaal van elke moderne vrouw, een zoektocht naar zichzelf, waarin ze haar gevoeligheid, kwetsbaarheid en koppigheid durft te laten zien. Ze was moedig genoeg om grote taboes te doorbreken en verwierf internationale faam met haar literaire bestsellers. Haar leven is als het Noord-Noorse landschap: zowel hard als overvloedig.

Dit is een onbeschrijfelijk mooi boek! Ik ben er stil van.

Je leest het verhaal van een dappere vrouw en maakt een reis door haar leven waarbij de schrijfster je meeneemt in de gevoelens en de gedachten van het hoofdpersonage. Herkenbaar hoe de hoofdpersoon zich voelt en stoeit met haar gedachten in de zoektocht naar zichzelf. In eerste instantie leeft ze het leven zoals haar die overkomt. Maar ze neemt gedurende het verhaal steeds meer de regie over haar eigen leven. Zowel op het gebied van haar gezin, ambitie, carrière, familie en de liefde.
Waarbij ze zich bewust is van de zaken die ze hiervoor inlevert zoals de zorg voor haar kinderen waar ze zich schuldig over voelt.
Ze gaat de strijd aan met bepaalde waarden en normen en geeft hierbij haar mening die haar niet altijd in dank wordt afgenomen.

De schrijfstijl is prettig en zonder dat de schrijfster alles letterlijk benoemd, voel en weet je toch waar ze het over heeft. Dit maakt het boek boeiend. De kaft verklapt niks over het verhaal, maar verklaart alles als je het gelezen hebt.
Hoe meer ik het einde van het verhaal naderde, hoe minder ik wilde dat het boek uit was.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

378

ISBN

9789044532357

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.