Science Fiction & Fantasy Luitingh Sijthoff September 2008

Elfenwinter

Citaat

Het boek bevat eigenlijk alles; grote veldslagen, intriges, plottwists en mooie onderlinge banden. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de elfen, mensen en andere wezens.

Twee moordaanslagen heeft elfenvorstin Emerelle overleefd. Nu staat het lichtfeest voor de deur, waaraan alle elfenstammen gewoontegetrouw deelnemen. Ollowain, bevelhebber van de lijfwacht van de vorstin, raadt Emerelle ten stelligste af het lichtfeest bij te wonen. Hij is er namelijk van overtuigd dat de opdrachtgever van de moordaanslagen zich bevindt onder de bezoekende elfenvorsten. Waneer Lyndwyn, de kleindochter van een vijandige vorst, tijdens de feestelijkheden een vogel tevoorschijn tovert, is ook Ollowain even helemaal in haar ban. Meteen daarop worden de elfen beschoten en de koningin gewond, waardoor Ollowain beseft dat Lyndwyn met haar tovenarij het sein voor de aanval heeft gegeven. Maar is dat wel zo? Voorlopig is alleen zeker dat de gebeurtenissen de wereld van mens, trol en elf met dramatische gevolgen voor alle volkeren op zijn kop zetten…

Elfenwinter speelt zich enige tijd na het eerdere boek De elfen af. Een aantal bekende figuren als Ollowain en Emerelle keren opnieuw terug. Tevens komen er een boel nieuwe figuren bij. De rust is nog niet wedergekeerd in de elfenwereld. Verschillende rivaliserende vorsten hebben het gemunt op het leven van Emerelle en het is de taak van Ollowain haar leven te beschermen. Wanneer de elfen worden aangevallen moet Ollowain uitwijken naar vreemde oorden op Emerelle te kunnen redden. Al gauw blijkt het om een strijd te gaan die zijn oorsprong al vele eeuwen eerder vond…

Lezers die het vorige boek van Hennen hebben gelezen zullen zich al snel thuis voelen in de wereld van Elfenwinter. Hoewel het niet nodig is het vorige boek gelezen te hebben (beide boeken zijn op zichzelf staande verhalen) raadt ik het iedereen wel aan. Je krijgt net wat meer inzicht in de personages en veel van het eerste boek wordt verklapt als je start met dit boek.

Hennen heeft wederom een schitterende wereld geschapen, gevuld met boeiende personages. Naast Ollowain speelt ook Alfadas (een nazaat van Mandred, held van het eerste boek) een grote rol. Zowel Ollowain als Alfades zijn compleet nieuwe personages die niets weg hebben van de personages uit de vorige boeken. Hierdoor kom je als lezer in een compleet nieuw verhaal. Het boek bevat eigenlijk alles; grote veldslagen, intriges, plottwists en mooie onderlinge banden. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de elfen, mensen en andere wezens.

Helaas weet dit boek nergens het epische gehalte van het eerste boek te overtreffen. Het eerste boek speelde zich af gedurende vele tientallen jaren. Dit boek heeft een tijdspanne van minder dan een jaar. Hoewel dit absoluut geen probleem hoeft te zijn, valt het pas op als je de boeken naast elkaar legt. Het eerste boek was zo goed, dat dit ook lastig te overtreffen valt.

Een prima fantasy boek en een waardige toevoeging aan de reeks over de Elfen. Ik verheug me al op nieuwe delen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

582

ISBN

9789024527946

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.