Jeugd Compaan Uitgevers Februari 2011

Ekeltje

Citaat

Dit is een leerzaam boek voor kleine kinderen met een sterk moraal. Bovendien gaat een deel van de opbrengst van de in Nederland verkochte boeken naar de Stichting Egelbescherming Nederland.

Ekeltje, die eigenlijk Egeltje heet, is de kleinste van de egelfamilie. Omdat hij zo klein is, is hij altijd de laatste. Ekeltje kan de letter G niet uitspreken, daarom noemt hij zichzelf Ekeltje. Op een kwade dag verongelukt zijn familie en staat hij er alleen voor. Hij moet alleen verder. Juist dankzij zijn spraakgebrek krijgt hij het zelfvertrouwen dat hij nodig heeft.

Ekeltje is een ontroerend verhaal over een klein egeltje die een groot avontuur aangaat, hij gaat alleen de wereld in. Tijdens zijn avontuur komt hij allerlei andere dieren tegen die hem van alles leren over het leven in het wild. Dat Ekeltje moeite heeft met praten legt een herkenbaar onderwerp bloot voor kinderen.

Wat sterk naar voren komt is dat Ekeltje zich niet schaamt voor zijn spraak. Het verhaal laat vooral zien dat Ekeltje trots en zelfstandig door het leven gaat. Ook laat Ekeltje zien dat zelfvertrouwen erg belangrijk is en dat zijn mening ertoe doet. Dit is een leerzaam boek voor kleine kinderen met een sterk moraal. Bovendien gaat een deel van de opbrengst van de in Nederland verkochte boeken naar de Stichting Egelbescherming Nederland.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

47

ISBN

9789490374518

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.