Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff November 2009

Eigen vuur

Citaat

De spanning in dit boek is dan ook nagelbijtend goed en het eind van dit verhaal is bijzonder goed uitgewerkt, –ik heb het in één keer uitgelezen en dat zegt genieten!

Samantha Mack geniet van haar snelle, spannende baan als rechercheur in Chicago. Tot de dag dat een arrestatie volledig uit de hand loopt. Ze wordt gewond wakker in het ziekenhuis, en haar partner is dood. Sam krijgt de schuld van het incident, maar ze herinnert zich niet wat er precies gebeurd is.
De dood van haar partner grijpt Sam diep aan. Waarom werkt haar eigen departement zo traag aan de moord op een collega? Als ze zelf op onderzoek uitgaat, stuit ze al snel op tegenwerking. Ze raakt verstrikt in een wirwar van criminele spelletjes. Zijn haar collega’s wel te vertrouwen?

Schwegel is een kei in het opbouwen van een spannend en meeslepend verhaal. Haar hoofdpersoon is dit keer een vrouwelijke rechercheur die in het geheim een verhouding heeft met één van haar mannelijke, getrouwde collega’s. Ze komt ongewild terecht in een situatie waar ze haar partner, en vroegere mentor, verliest en beseft dat daarna het balletje zo vreemd rolt dat ze overal voor opdraait. Haar minnaar wil haar wel helpen met het onderzoek, maar echt zijn best doet hij niet en onmiddellijk begint bij mij als lezer dan de alarmbelletjes al te rinkelen.

Maar Schwegel heeft hem zo neer weten te zetten dat je hem als lezer het voordeel van de twijfel gunt, eigenlijk krijg je geen hoogte van hem. Knap gedaan van de auteur om karakter heel erg goed uit te werken en toch zo ondoorgrondelijk te laten lijken. Geen één collega is wat hij lijkt en als ook Interne Zaken zich ermee gaat bemoeien, vertrouw je zelfs als lezer niemand meer. Dan weer draait het verhaal de ene kant op en dan weer de andere kant, echt een achtbaan op hoge snelheid.

De spanning in dit boek is dan ook nagelbijtend goed en het eind van dit verhaal is bijzonder goed uitgewerkt, –ik heb het in één keer uitgelezen en dat zegt genieten!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 



Gegevens van boek

Pagina

270

ISBN

9789021801872

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.