Thriller & Spanning De Boekerij Januari 2015

Eens beloofd

Citaat

Een ideaal boek als je van spanning en humor houdt.
En je krijgt ook nog een paar gratis lessen in zelfverdediging!

Myron Bolitar laat de dochter van een vriend beloven te bellen als ze ooit een lift nodig heeft en ze haar ouders niet kan bereiken. Hij belooft op zijn beurt dat hij Aimee altijd en overal zal komen ophalen. Een paar dagen later belt ze hem al, en midden in de nacht stapt Myron in zijn auto om Aimee bij een vriendin af te zetten.Maar de volgende dag staan haar ouders voor zijn deur: Aimee wordt vermist en Myron is de laatste die haar heeft gezien. Om zijn onschuld te bewijzen zet Myron alles op alles om Aimee te vinden voor het te laat is. Maar zijn verleden laat hem niet met rust…

Myron Bolitar dwingt de twee meiden Aimee en Erin (de eerste een dochter van goede vrienden, de tweede de dochter van zijn vriendin) een belofte af dat als ze ooit een lift naar huis nodig hebben, al is het midden in de nacht, ze hem moeten bellen en niet bij iemand die dronken is in mogen stappen. Daar tegenover stelt hij dat hun ouders daar nooit iets over hoeven te weten.

Belofte maakt schuld en uiteindelijk doet Aimee een beroep op hem. Hij vertrouwt de situatie niet helemaal, maar heeft geen andere keus dan zijn belofte na te komen. De volgende dag is Aimee verdwenen en doet hij een nieuwe belofte, aan haar moeder, om haar dochter terug te brengen.

Myron zet hiervoor alles op alles, komt op verschillende sporen waardoor je tot de laatste pagina in het duister blijft wat er nu echt met Aimee is gebeurd en Myron tot de laatste pagina gaat om zijn belofte in te lossen.

Als je een nadeel wilt zoeken, dan is het dat het begin misschien wat traag verloopt. Zodra het echte werk echter begint, verloopt het zo snel dat je niet beseft dat (bijna) alles wat je leest slechts in twee dagen afspeelt.

Het boek leest lekker weg, de personages verschillen van het ene uiterste tot het andere en de dialogen lopen vlot en vol humor. Kortom: een ideaal boek als je van spanning en humor houdt.

O ja, en je krijgt ook nog een paar gratis lessen in zelfverdediging!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789022570272

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.