Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Januari 2014

Een vreemde vijand

Citaat

Mocht je van het onderwerp houden en enige kennis hebben van het nazisme en de tijd waarin het boek zich afspeelt, dan is het boek een must-read.

Het is winter in Berlijn, 1939. Een Britse geheimagent pakt zijn eerder verkregen opdracht weer op; hij staat voor de taak om Hitler te vermoorden. Helaas staat is de vijand Richard Krauss al snel op het spoor en dit maakt het hem erg lastig.
Richards tegenstander is Heinrich Hanssen, een meedogenloze moordenaar die op expeditie geweest is in het Amazonewoud en daar ‘de witte indiaan’ genoemd wordt nadat hij zich heeft toegelegd op het maken van dodelijke gifmengsels. Bij terugkomst gaat hij direct op zoek naar Richard en wil hierbij voorkomen dat belangrijke Nazi’s worden uitgeschakeld. Samen zorgen Krauss en Hanssen voor een spoor van spanning en geweld door Duitsland.

Hoewel het thema erg aanspreekt, maakt dit boek de verwachtingen toch niet waar. Af en toe hangen de hoofdstukken niet met elkaar samen en heb je geen idee wat de informatie in deze hoofdstukken toevoegt aan het verhaal. Je snapt als lezer niet waarom je deze informatie tot je moet nemen, of dat het een toegevoegde waarde heeft.

De karakters in Een vreemde vijand zijn daarentegen wel goed uitgewerkt en daardoor kun je je gemakkelijk in deze personages verplaatsen. Een vreemde vijand laat de historische feiten samenkomen met een onderliggend verhaal.

Het boeit je, maar vraagt ook veel van je concentratie. Zeker als je weinig kennis hebt over het onderwerp en de tijd van de oorlog. De moeilijk aandoende Duitse woorden zorgen ook niet voor een lekker leesbaar boek.

Het boek zit vol spanning, wraakacties en moord, dit alles met een politiek randje.

Een onbehaaglijk gevoel krijg je tijdens het lezen, want je weet niet wanneer er nu weer iets gebeurd. De lezer staat telkens voor een verrassing.

Mocht je van het onderwerp houden en enige kennis hebben van het nazisme en de tijd waarin het boek zich afspeelt, dan is het boek een must-read. Anders wordt het een opgave om je door het boek heen te ploeteren en/of worstelen. Tevens is het boek een vervolg op De zoon van Odin, de boeken zijn los van elkaar te lezen, maar het is toch gemakkelijker om de voorganger er even bij te pakken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

360

ISBN

9789045205045

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.