Chicklit Aerial November 2016

Een tweede kans

Citaat

Het boek heeft alle ingrediënten van een chicklit, een feelgood roman. Enige verschil is dat nu een mid-vijftiger centraal staat.

Bea is 55 jaar oud, woont in Sydney en is weduwe. De gedachte dat ze moet accepteren dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven alleen zal zijn, is moeilijk voor haar. Ze verdringt de gedachte door zich vol op haar werk te storten en haar eetcafé trekt veel gasten. Al is het alleen al om haar overheerlijke gebak. Maar als ze een brief uit Edinburgh ontvangt vertrekt ze toch naar het winterse Schotland. Is het een geheime liefde die haar trekt? Een liefde die ze lang geleden probeerde te vergeten?

Een tweede kans sprak mij erg aan wegens de mooie winterse cover. Ondanks de winterse cover straalt het boek wel degelijk warmte uit. Het leek mij op voorhand een vrij voorspelbaar, maar wel heerlijk ontspannend verhaal. En dat bleek al snel zo te zijn.

De setting waarin het verhaal zich afspeelt, wisselend tussen het warme Australië en het koude Schotland, is heel levendig beschreven. Deze spreken echt tot de verbeelding.
De personages zijn allen prettig, menselijk en benaderbaar. Los daarvan gebruikt de auteur makkelijk taalgebruik en simpele zinnen.

Het boek heeft alle ingrediënten van een chicklit, een feelgood roman. Enige verschil is dat nu een mid-vijftiger centraal staat. Bij de meeste chicklit boeken is de hoofdpersoon een jonge dertiger. Het verhaal is naar mijn smaak iets te zoetsappig. Je ziet al ver van te voren aankomen met wie Bea zal eindigen. De reactie van haar vroegere crush op voor hem leven veranderend nieuws, is wel erg kalm. Dit is niet voor te stellen en onrealistisch. Dat hij haar werkelijk niets kwalijk neemt is niet voor mogelijk te houden.

Voor mij is het verhaal iets te simpel en vergezocht. Fans van het genre zullen zeker een paar uur genieten van dit warme winterse verhaal.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

286

ISBN

9789402601596

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.