Bundels, Columns, Strips Ambo | Anthos Juni 2015

Een Parijse affaire

Citaat

Deze verhalen zijn luchtig, ondanks het lastige onderwerp. Iedereen heeft er tenslotte bij voorbaat al wel een mening over.

Een Parijse affaire is een beschrijving van de vele aspecten van overspel, waarin humor samengaat met mededogen en verlangen. Als een vrouw op het punt staat haar man te verlaten omdat ze denkt dat hij zo saai is, verlaat hij háár omdat ze zijn affaires maar nooit in de gaten kreeg. Wat te doen als je er via de telefoon getuige van bent dat je beste vriendin je man verleidt? Van het wegpoetsen van een slippertje tot machiavellistische wraak.

Wonderbaarlijk genoeg was Een Parijse affaire het eerste boek dat ik las van De Rosnay. Al jaren heb ik Haar naam was Sarah in de boekenkast staan (wie niet?), maar toch heb ik het nog niet gelezen. Na het lezen van Een Parijse affaire gaat daar zeker verandering in komen, ik ben benieuwd geworden naar andere boeken van deze auteur.

Het boek beslaat slechts 150 bladzijden en bevat korte verhalen over vreemdgaan. Deze verhalen zijn luchtig, ondanks het lastige onderwerp. Iedereen heeft er tenslotte bij voorbaat al wel een mening over. Toch dringt de auteur haar mening over dit onderwerp iet aan je op. Doordat alle verhalen slechts enkele bladzijden bevat moet De Rosnay snel tot de kern komen en dit doet ze dan ook. Daardoor blijf je verder lezen in het boek. Ondanks dat ieder verhaal steeds hetzelfde onderwerp beslaat, blijft het wel afwisselend. De auteur heeft voor steeds een andere invalshoek gekozen en dat is verstandig.

Na het lezen van dit boek is een ding heel duidelijk: alle (Parijse) mannen gaan vreemd en in Frankrijk vergeven veel mensen hun partner na een slippertje… Blijkbaar is er een soort van berusting. Het is haast een ingecalculeerd onderdeel en risico van een huwelijk.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

155

ISBN

9789026331268

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.