Literatuur & Romans De Geus Augustus 2011

Een liefde in Luxor

Citaat

Het verhaal speelt zich af in het Egypte rond 1860 en vertelt het meeslepende verhaal van de trouwe Engelse kamenierster Sally. Ook in een ander land moest men in die tijd de Engelse etiquette volgen.

Sally Naldrett is de dienstbode van lady Duff Gordon, een bekend gezicht in de high society van het victoriaanse Londen. Als de aan tuberculose lijdende lady Duff zich op advies van haar artsen vestigt in Egypte is de trouwe Sally haar metgezel. Daar, zonder een huishouden en een hele reeks bedienden om haar heen, ontdekt Sally de vrijheid én de liefde. Maar als Sally meer wil dan waarop ze volgens haar status recht heeft, komt ze bedrogen uit.

Het verhaal speelt zich af in het Egypte rond 1860 en vertelt het meeslepende verhaal van de trouwe Engelse kamenierster Sally. Zij reist mee met de zieke lady Duff en is zich pijnlijk bewust van haar sociale status. Ze denkt dat ze deze status kan veranderen en een eigen leven kan leiden, maar komt daarin bedrogen uit. Als Sally verliefd wordt op een Egyptenaar en haar hart eindelijk volgt, kan ze niet vermoeden hoe lady Duff hierop reageert en haar uiteindelijk ‘verstoot’.

De schrijfster geeft goed weer hoe het leven van deze vrouwen er uit zag. Ook in een ander land moest men in die tijd de Engelse etiquette volgen. Het verhaal is mede tot stand gekomen door de vele (originele) brieven die lady Duff aan haar man in Engeland schreef al die jaren dat zij in Egypte verbleef en haar gezin moest achterlaten. Leuk boek om te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789044516821

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.