Overige De Boekerij Juli 2010

Een held van een hond

Citaat

Een held van een hond is een ontroerend verhaal over verlies, tegenslagen, overwinningen en bovenal levenskracht. De hoofdstukken wisselen tussen Allen en Sandra en geven je ieder hun eigen versie van hun levensverhaal.

Allen Parton werd begin jaren negentig als militair tijdens de Golfoorlog uitgezonden, terwijl zijn vrouw thuis met twee jonge kinderen achterbleef. Tijdens een ongeluk liep Allen een ernstige hoofdwond op dat hij zwaar gehandicapt werd en zelfs het grootste deel van zijn geheugen kwijt was – hij kon zich zijn vrouw en zijn kinderen niet eens herinneren… Sandra was opgeleid als verpleegster en hoopte door intensieve zorg Allen te helpen. Jaren van revalidatie hielpen wel iets, maar de Allen van na het ongeluk was niet meer de Allen aan wie ze ooit haar jawoord gaf. Sandra moet alles op alles zetten om haar echtgenoot, en de vader van haar twee kinderen, niet voorgoed te verliezen. En toen was daar Endal: een labradorpuppy met zijn eigen problemen. Een banjer, die zich keer op keer in de nesten werkte.

Een held van een hond is een ontroerend verhaal over verlies, tegenslagen, overwinningen en bovenal levenskracht. De hoofdstukken wisselen tussen Allen en Sandra en geven je ieder hun eigen versie van hun levensverhaal. Wat de familie Parton overkomt als Allen verongelukt is werkelijk hartverscheurend. Telkens als het allemaal een beetje beter gaat, krijgen ze telkens weer een terugval. Van Allen’s gezondheid of van de financiële klappen die de overheid uitdeelt, omdat het ongeluk buiten werktijd gebeurde. De kracht die Sandra laat zien om haar gezin te redden is ongelooflijk. Als dan eindelijk de pup Endal in hun leven komt breekt er een betere tijd aan. Hoe Allen Parton en Endal met elkaar omgaan is bewonderenswaardig en mooi. Ze zijn echt voor elkaar gemaakt.

Allen Parton en zijn vrouw Sandra hebben hun verhaal met veel liefde voor elkaar verteld. Een erg mooi en aangrijpend boek.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

285

ISBN

9789022555460

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.