Literatuur & Romans Karakter Uitgevers Maart 2015

Een complexe affaire

Citaat

Amy Grace Loyd beschrijft het karakter van de personages zo goed, dat het net lijkt alsof je ze persoonlijk kent.

‘Binnen een week vulde haar geur mijn gebouw – een week van geschuif, gescharrel en gesleep bij de herordening boven mijn hoofd. Dat was George die zich voorbereidde op zijn vertrek.’ – Celia.

Celia is weduwe. Na de dood van haar man heeft ze een appartementencomplex gekocht. Het verdriet van de dood van haar man draagt ze nog steeds met zich mee. De bewoners van haar complex heeft ze met zorg uitgezocht. Wanneer een van de bewoners, George, besluit om een paar maanden weg te gaan heeft ze moeite mijn zijn oplossing voor de huur. Hij weet namelijk wel een dame die tijdelijk in zijn appartement kan verblijven. Ze heet Hope, een flamboyante vrouw die duidelijk aanwezig is. Vanaf het moment dat zij in het complex komt wonen, verandert de dynamiek en is het gedaan met de rust in het gebouw. Hope zet alles op z’n kop. Ze heeft een duidelijk aanwezig en hoorbaar liefdesleven. Celia heeft hier een grote afschuw over. De relatie die Hope met Les aangaat is zo gepassioneerd dat het tegen het gewelddadige aan zit. Het complex is gehorig, dus Celia hoort alles.

Er verdwijnt een van de bewoners, maar een zoektocht levert niks op. Ook komt Celia erachter dat de man van een huurster vreemdgaat. Wanneer ze het gedrag van Hope zat is besluit ze haar het pand uit te zetten. Celia is helemaal in de war. Ze voelt zich aangetrokken tot Les, ze voelt zich aangetrokken tot de zoon van Hope, en dan voelt ze zich aangetrokken tot Hope.

Een complexe affaire is een verhaal over het leven in een appartementencomplex waarin alles rustig en harmonisch is. Maar al snel blijkt dat het niet de realiteit is en kan zijn. Amy Grace Loyd beschrijft het karakter van de personages zo goed, dat het net lijkt alsof je ze persoonlijk kent. Soms gebeurt er zoveel, waardoor je als lezer snel de draad kwijt kan raken. Dat neemt niet weg dat dit voor Amy Grace Loyd een mooi debuut is.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

304

ISBN

9789045206004

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.