Literatuur & Romans Signatuur Maart 2010

Edelachtbare

Citaat

Door de lange opsomming van vaak te lange namen raak je als lezer iets te snel de draad kwijt. Dit maakt het boek lastig om te lezen.

Het jaar 1799 loopt ten einde en de voorname lieden van Barcelona maken zich op voor een spetterende eeuwwisseling. De president van het koninklijk gerechtshof, edelachtbare don Rafel Massó i Pujades, constateert dat hij op het hoogtepunt van zijn carrière staat. Zijn leven neemt echter een onverwachte koers wanneer een Franse zangeres wordt vermoord en er bij de verdachte papieren gevonden worden die don Rafel als schuldige kunnen aanwijzen. Doorgaans nauwelijks geïnteresseerd in zijn ambtelijke zaken, regelt don Rafel de onmiddellijke veroordeling van de verdachte. Terwijl don Rafel zich al veilig waant, duikt zijn verleden – waarvan hij meende dat het diep genoeg in de vergetelheid was gezonken- echter op andere plekken weer op.

Edeleachtbare is een historisch roman over een ontspoorde rechter. Het oude Barcelona komt goed naar voren. Het ging er duidelijk anders aan toe in deze tijd. Het is een dikke pil dat uitnodigt er eens goed voor te gaan zitten. Een paar hoofdstukken verder blijkt dat Cabre er een gewoonte van maakt uitgebreid van stof te zijn. Door de lange opsomming van vaak te lange namen raak je als lezer iets te snel de draad kwijt. Dit maakt het boek lastig om te lezen. Desondanks een prima boek met spanning en intriges, corruptie en verraad. Je moet ervan houden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

365

ISBN

9789056723286

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.