Thriller & Spanning The House of Books April 2010

Duivelsadem

Citaat

Superspannend en enorm gedetailleerd, Duivelsadem is een boek welke Clive Cussler samen met zijn zoon, Dirk Cussler, heeft geschreven. Bijzonder spannend.

Een wetenschappelijke doorbraak om de opwarming van de aarde te keren, een reeks onverklaarbare dodelijke ongevallen in Brits-Columbia, een golf internationale incidenten die in een oorlog dreigen los te barsten… NUMA-directeur Dirk Pitt en zijn kinderen, Dirk jr. en Summer, geloven dat er een verband bestaat, maar zij weten ook dat hun weinig tijd rest voordat de situatie escaleert. De enige aanwijzing is een zilverachtig mineraal waarvan het spoor terug te volgen is naar een expeditie van lang geleden om de Noordwest Passage te vinden. Maar niemand overleefde die tocht, de bemanning en zijn kapitein kwamen allemaal om het leven – en als Dirk Pitt en zijn collega Al Giordino niet voorzichtig zijn, wacht hun hetzelfde lot…

Superspannend en enorm gedetailleerd, Duivelsadem is een boek welke Clive Cussler samen met zijn zoon, Dirk Cussler, heeft geschreven. Deze keer zijn Dirk Pitt en Al Giordino weer van stal gehaald. Dit in combinatie met de kinderen van Dirk Pitt, Dirk jr. en Summer, ook een leuk stel.

Zoals gewoonlijk begint het boek met een verhaal uit een ver en grijs verleden, altijd te maken met een schip dat vergaat of een trein die zomaar verdwijnt of iets van die strekking, oftewel een nooit opgelost mysterie, altijd enorm goed weer gegeven door Clive Cussler. Daarmee weet hij een stukje verleden, soms als een onontbeerlijk stukje verhaal, in te weven in zijn spannende boek. Hierdoor wordt het niet alleen een goed verhaal in het heden, maar ook een soort van puzzel/schatgraverij in het verleden en dat met elkaar gecombineerd.

Waar de verhalen met als hoofdpersoon Juan Cabrillo, één van de andere personages uit zijn boeken, nog wel eens vrij druk en behoorlijk technisch zijn, Is dit een wat rustiger leesbaar boek geworden.

Maar desalniettemin weer bijzonder spannend, en voor mij toch altijd weer een soort van thuiskomst. Aangezien ik al jaren fan ben van Clive Cussler en het gevoel heb dat, na al die jaren lezen, Dirk Pitt en Al Giordino familie zijn.

Bij het schrijven van deze recensie wist ik al dat er alweer een nieuwe Clive Cussler onderweg is getiteld Medusa. Oooo, wat ben ik blij…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

431

ISBN

9789044325430

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.