Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff November 2009

Duel met de dood

Citaat

Dit boek is zeker een pageturner en bevat genoeg spanning. Vooral het occulte en een geheim religieus gemeenschap dat jonge dieren offert intrigeert me als lezer. Hier wil ik meer van weten!

William Smithback, verslaggever voor The New York Times en zijn vrouw Nora Kelly, antropoloog en werkzaam bij het Museum of National History, worden aangevallen in hun appartement aan de Upper West Side. Volgens ooggetuigen was de aanvaller hun ietwat vreemde buurman. Maar diezelfde man blijkt al tien dagen daarvoor te zijn overleden…

Laura Hayward leidt het onderzoek, maar Pendergast en D’Agosta ondernemen hun eigen onorthodoxe queeste naar de waarheid. Zij doen een ongelooflijke ontdekking: in Manhattan bestaat een geheime, besloten gemeenschap die een cultus met voodoo bedrijft die geen buitenstaander ooit heeft overleefd.

Het boek Duel met de dood begint meteen goed met de moord op William Smithback. Zijn vrouw Nora weet te ontkomen maar wordt vervolgens achtervolgd door de gek die haar man heeft vermoord. Volgens meerdere getuigen is de moordenaar Colin Fearing maar deze man zou ruim een week daarvoor zijn overleden. Al snel komen Pendergast, D’Agosta en Nora Kelly er achter dat er een religieuze gemeenschap midden in Manhattan is waar dieroffers plaatsvinden. De taak aan Pendergast en D’Agosta om het verband te leggen tussen de moord en deze gemeenschap.

Het verhaal is prima te begrijpen ook wanneer je geen andere boeken van het duo Preston & Child gelezen hebt. Dit boek is zeker een pageturner en bevat genoeg spanning. Vooral het occulte en een geheim religieus gemeenschap dat jonge dieren offert intrigeert me als lezer. Hier wil ik meer van weten! Mensen die weinig met het occulte hebben of er niet in geloven kunnen gerust zijn. Het plot komt op een goede manier samen en uiteindelijk blijkt alles te kloppen.

Het verhaal, en met name het plot, steekt goed in elkaar en is origineel bedacht. Het verhaal is goed uitgewerkt en klopt op alle punten. Zeker een aanrader voor liefhebbers van spannende boeken met een occulte twist!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

382

ISBN

9789024530663

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.