Chicklit Zomer en Keuning November 2006

Door dik en dun

Citaat

Door dik en dun is een echte romantische chicklit. In dit boek draait alles om Rozanne en haar gestuntel in de liefde en haar gestuntel in het algemeen. Door dik en dun doet de woorden romantisch, charmant en humorvol zeker eer aan.

Rozanne, 28 jaar oud, is een beetje te lang en te dun. Maar dat is niet haar grootste probleem, die zit ‘m in de liefde. Ze loopt al maanden achter haar aantrekkelijke collega Kaz aan. Hij heeft echter alleen oog voor haar onhandige gestuntel. Op het moment dat Rozanne’s vriendinnen Loretta en Daphne een poging willen wagen om Rozanne aan Kaz te koppelen, komt de knappe Thijs op haar pad. Kaz is van de baan, Thijs is het helemaal. Maar is Thijs wel een blijvertje? En wat moet Rozanne aan met de negentienjarige stagiair Jeffrey, die een oogje op haar heeft?

Els Ruiters schreef eerder kinderboeken, maar heeft het genre chicklit nu ook onder haar hoede genomen en dat is maar goed ook. Ze weet waar ze over schrijft en welke ingrediënten er in een goede chicklit horen te zitten. Veel mannen, veel romantiek, leuke vriendinnen en een lading pech in de liefde. Uiteraard is het al snel duidelijk met wie van de mannen Rozanne zal eindigen, maar het boek blijft echter leuk om te lezen.

Door dik en dun is een echte romantische chicklit. In dit boek draait alles om Rozanne en haar gestuntel in de liefde en haar gestuntel in het algemeen. Rozanne maakt veel mee in een korte tijd. Zo vallen er maar liefst vier mannen voor haar en heeft ze regelmatig ongelukjes. Van een ongeluk bij softbal, verkeerde uitspraken, tot het afzakken van haar broek tijdens een zakendiner. Deze gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en komen daardoor vaak ongeloofwaardig over. Rozanne heeft wel erg veel pech in een wel erg korte tijd. Het verhaal wordt er echter niet minder vermakelijk op.

Els Ruiters heeft wat vriendenclub betreft de juiste dosering gebruikt. Rozanne’s problemen staan centraal, de problemen van haar vriendinnen blijven op de achtergrond. Dat is maar goed ook, omdat Rozanne zoveel meemaakt dat het anders niet meer bij te houden zou zijn.

Voor fans van Anita Verkerk is Els Ruiters zeker een auteur om eens een boek van te lezen. Door dik en dun doet de woorden romantisch, charmant en humorvol zeker eer aan.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

223

ISBN

9789059771611

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld