Thriller & Spanning De Fontein Oktober 2010

Doodskus

Citaat

Het verhaal is goed opgebouwd en gaandeweg het lezen verandert het daderprofiel, waardoor je als lezer meedoet als inspecteur. Wie is de verdachte en waarom? Gruwelijke gebeurtenissen worden afgewisseld met het uitdiepen van karakters. Hierin is een goede balans gevonden.

Na een zinderend Nieuwjaarsbal in het Metropole Hotel in Brighton wordt een vrouw bruut verkracht als ze terugkomt op haar kamer. Een week later wordt nog een vrouw aangevallen. Van beide slachtoffers zijn de schoenen gestolen.

Inspecteur Roy Grace realiseert zich algauw dat deze zaken opvallend veel gelijkenissen vertonen met een serie onopgeloste zaken uit 1997. De toenmalige dader kreeg de bijnaam ‘de Schoenenman’ en werd ervan verdacht vijf vrouwen te hebben verkracht alvorens hij een zesde vrouw vermoordde. Is de dader van deze nieuwe misdaden een imitator, of is de Schoenenman terug?

Peter James is voor Boekreviews geen onbekende, zo hebben we de boeken Ten dode opgeschreven en Op sterven na dood gerecenseerd. Deze twee boeken werden erg goed ontvangen waardoor de verwachtingen voor het nieuwste boek hooggespannen was. Kan de auteur opnieuw verrassen?

Met dezelfde ingrediënten wordt een vervolg gemaakt. Zo is de hoofdpersoon opnieuw Roy Grace, welke het beroep van inspecteur uitvoert. Opnieuw vormen misdrijven de voedingsbodem, ditmaal in de vorm van verkrachtingen. Het boek maakt gebruik van verschillende verhaallijnen en tijdspasseringen maar allen zijn duidelijk te onderscheiden waardoor het geen belemmering is.

Het verhaal is goed opgebouwd en gaandeweg het lezen verandert het daderprofiel, waardoor je als lezer meedoet als inspecteur. Wie is de verdachte en waarom? Gruwelijke gebeurtenissen worden afgewisseld met het uitdiepen van karakters. Hierin is een goede balans gevonden.

Om het boek te lezen hoef je niet eerdere boeken gelezen te hebben, want het is namelijk een losstaand verhaal. Toch, als je eenmaal de hoofdpersoon Roy Grace erg leuk bent gaan vinden, lees je met plezier andere verhalen! In verschillende boeken wordt steeds een beetje stilgestaan bij het privéleven van Grace. Om een voorbeeld te schetsen uit dit boek, tien jaar geleden is zijn vrouw op mysterieuze wijze verdwenen.

Verrassend is het boek helaas niet, dezelfde ingrediënten waar Peter James bekend om staat worden opnieuw gebruikt. Moet het verrassen om opnieuw een goed boek neer te zetten? Nee, eigenlijk niet. Het is een verhaal wat heerlijk en gemakkelijk weg leest!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789026166181

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld