Literatuur & Romans Singel Uitgeverijen Mei 2016

Dood van een thrillerschrijfster

Citaat

Wat mij wel mateloos stoort is de inspiratie die Slot heeft opgedaan bij auteurs als Saskia Noord, Esther Verhoef en Simone van der Vlugt. De naam Esther Noordvlucht is een combinatie van die drie...

Op haar idyllische landgoed in Griekenland ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach, gasten die ongestoord aan een boek willen werken. Onder hen is Esther Noordvlucht, bekend thrillerschrijfster. Terwijl Selma alles doet om haar gasten te vrijwaren van kleine en grote crises, werkt Esther aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Dan wordt haar lichaam gevonden op het strand, en blijkt niets wat het leek. Dood van een thrillerschrijfster is een roman over schrijven en lezen, succes en falen, paradijs en wereld, en de sluipmoordenaar die ‘markt’ heet. Spannend, scherp geobserveerd en vol liefde voor het tijdloze Griekse landschap en de zee.

Door de cover en titel van het boek heb ik mij laten misleiden dat dit boek een thriller zou zijn. Gaandeweg kom ik erachter dat het een roman is met thrillerachtige elementen. Het boek opent direct met de dood van Esther Noortvlucht. Dit begin suggereert dat we met een moord te maken hebben die moet worden opgelost. Niets is echter wat het lijkt…

Het verhaal vindt plaats in Griekenland en de hele setting is goed en interessant beschreven,. Je ziet de villa, de baai, de helderblauwe zee en het zwembad zo voor je. Het feit dat er een schrijfretraite plaatsvindt heeft mijn persoonlijk interesse. Dit zal voor veel lezers en aspirant schrijvers onder ons een aansprekende setting zijn. Wat mij wel mateloos stoort is de inspiratie die Slot heeft opgedaan bij auteurs als Saskia Noort, Esther Verhoef en Simone van der Vlugt. De naam Esther Noordvlucht is een combinatie van die drie… En laat nog de bestseller die Esther Noortvlucht geschreven heeft, Vinex in de titel hebben staan. Waar doet mij dat toch aan denken…? Dit ligt mij er iets te dik bovenop allemaal.

Slot beschikt over een aantrekkelijke schrijfstijl en is goed in het neerzetten van de onderlinge relaties en onderhuidse spanningen. Je blijft doorlezen terwijl en feitelijk niet zo veel gebeurd. Toch weet Slot mij met het plot te verrassen. Het komt echter volledig onverwacht, ik heb het idee dat ik nog middenin het verhaal zit. Dit maakt dat ik toch met een wat ontevreden gevoel het boek dichtsla.

 

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789029505710

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.