Thriller & Spanning Ambo | Anthos April 2016

In een donker donker bos

Citaat

Ware beschikt over een beeldende schrijfstijl. Je ziet jezelf in het huis zitten en in het donkerte staren.

Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan… ‘

In een donker donker bos borduurt voort op een bekend recept. Jongedame komt bij in het ziekenhuis en weet niet meer wat er gebeurd is of wat haar aandeel in het verhaal was. Vervolgens worden heden en verleden met elkaar afgewisseld. De hoofdstukken dat Nora gewond in het ziekenhuis ligt en haar herinneringen probeert op te diepen, en de dagen in het huis zelf.

Wat mij direct aanspreekt aan dit verhaal is dat ik in dezelfde levensfase zit als de hoofdpersonen. Allemaal zo’n tien jaar na het afstuderen, een prima baan en inmiddels getrouwd of aan het settelen. Vooral heel herkenbaar dus. Ook het feit dat je nog altijd contact hebt met enkele vrienden uit je studietijd. En het verloren contact met vrienden die niet voor het leven bleken. Dat is wat Nora gebeurd op het moment dat zij benaderd wordt voor het vrijgezellenfeest van Clare, haar vroegere vriendin. Ze weet ergens wel dat dit niet kan kloppen en er wat achter moet zitten, maar omdat ze ergens hunkert naar een herstel van de vriendschap, stemt ze toch in met het weekend. En dat had ze beter niet kunnen doen…

Ware beschikt over een beeldende schrijfstijl. De glazen kubus in het bos waar je volledig in het zicht zit, zie je daadwerkelijk voor je. Evenals de spooky bomen op het moment dat het donkerder wordt. Je ziet jezelf in het huis zitten en in het donkerte staren. De vriendengroep is erg divers en had gaat om zeer verschillende types. Hierdoor zijn deze goed uit elkaar te houden en voegen ze ook daadwerkelijk wat toe aan het verhaal.

Ware kiest ervoor om heel geleidelijk de spanning op te voeren. In eerste instantie zou het nog aan Nora haar verbeelding kunnen liggen, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. De dosis spanning wordt steeds verder opgevoerd wat maakt dat je door blijft lezen. De plot zit goed in elkaar maar is helaas weinig verrassend. De motieven voor de moord vind ik wat mager. Hier had meer diepgang in mogen zitten. Desondanks is In een donker donker bos een zeer fijne thriller dat garant staat voor enkele uren spannend leesplezier. En een meer dan geslaagd debuut.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789024570768

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.