Thriller & Spanning Xander Uitgevers Oktober 2014

Dodenweg

Citaat

Dodenweg is een hapklare thriller die je in een ruk uitleest en je doet verlangen naar het volgende deel. Vanaf de eerste bladzijde verknocht zijn aan een boek? Kies dan voor Dodenweg.

Thomas DeLohr, rechercheur bij de politie met een heftig verleden, wordt op een op een zaak gezet die wel heel dichtbij komt: de aanblik van een levenloos lichaam van een jonge vrouw confronteert hem met demonen uit het verleden. Terwijl Thomas probeert zijn emoties de baas te blijven en het hoofd koel te houden, vallen er nog meer slachtoffers..

Daarnaast is Fleur Benedictus een beginnend journalist bij de plaatselijke krant. Ze probeert zelf naam te maken, maar iedereen ziet haar als ‘dochter van’ de bekendste en beruchtste advocaat van Saksenburcht. Fleur moet hard werken om haar plek te veroveren en probeert om met het beste nieuws te komen om de voorpagina te behalen. Wanneer zij te maken krijgt met de gruwelijke moorden, worden de levens van Thomas en Fleur onvermijdelijk met elkaar verbonden. Ook de zoektocht naar feiten en nieuws heeft grote gevolgen voor Fleur en haar omgeving..

‘Wegleggen is geen optie’, dat staat op de voorkant van Dodenweg. Dit is alleen maar te beamen; pak je dit boek op dan ben je de eerstkomende uren volledig in de ban van deze heerlijk tijddodende thriller. Zo kan het zomaar voor komen dat, wanneer je je dan eindelijk met moeite van de letters los kan maken, er zo een paar uurtjes zijn verstreken.

De korte hoofdstukken, met spannende cliffhangers, zorgen ervoor dat je door het boek heen vliegt. Niet getreurd: gelukkig is Dodenweg het eerste deel van een trilogie en volgen er nog twee boeken! Dodenweg heeft wel een afgerond eind, maar blijven er vragen over de hoofdpersonen die je doen verlangen naar het volgende deel.

Dodenweg heeft herkenbare personages die goed in elkaar zitten en die realistisch zijn, zodat de lezer zich hier goed mee kan identificeren. Enige minpuntje zijn de soms heftige en harde stukken in het boek, beschreven uit het oogpunt van de moordenaar. Hij behandelt zijn slachtoffers op een gruwelijke manier en dit staat in contrast met de rest van de vriendelijke schrijfstijl in het boek.

Dodenweg is een hapklare thriller die je in een ruk uitleest en je doet verlangen naar het volgende deel. Niet voorspelbaar, een erg sterke plot en herkenbare personages. Vanaf de eerste bladzijde verknocht zijn aan een boek? Kies dan voor Dodenweg.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

336

ISBN

9789401602518

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.