Thriller & Spanning A.W. Bruna Juni 2016

Dochter vermist

Citaat

Ik hoop dat we Ellen Tamm snel weer in een thriller van Bley zien verschijnen. Iets zegt me dat deze dame nog meer zaken moet gaan oplossen.

De dood, de dood, de dood,’ fluisterde Ellen toen hij buiten gehoorsafstand was. Maar het was al te laat. Haar paniek werd alleen maar groter.’

Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden… Op een steenworp afstand, in het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling.

Ellen raakt geobsedeerd door de zoektocht naar Lycke. Met elk uur dat verstrijkt voelt ze zich machtelozer. Gefrustreerd door corrupte politieagenten, het vreemde gedrag van de gescheiden ouders van Lycke en de ontmoedigende opmerkingen van haar collega’s probeert ze haar eigen emoties onder controle te houden en de zaak zo professioneel mogelijk te benaderen. Maar Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk, door een gebeurtenis in haar eigen leven. De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden. De tijd dringt. Waar is Lycke?

Heerlijk die Scandinavische thrillers! Ook Bley heeft een keihard debuut neergezet.

Maak kennis met Ellen een alleenstaande jongedame die werkt als misdaad verslaaggeefster op een populair televisie station. Ellen houdt van haar werk. Het komt ook geregeld voor dat ze haar sociale leven links laat liggen om zich vol op een zaak te storten. Wat nu met Lycke ook het geval is.

Tuurlijk drinkt ze af en toe teveel, tuurlijk is ze single en heeft ze een onverwerkt verleden en problemen in de familie. Al deze eigenschappen, die altijd weer terug komen in thrillers over rechercheurs of verslaggevers, maken Dochter vermist niet een minder debuut. Het boek lees je in een volle vaart uit. De hoofdstukken zijn lekker kort. Bley houdt de spanning er goed in door met verschillende plot wendingen te komen. Ook volg je meerdere personen die bij de vermissingzaak betrokken zijn.

Bley is een naam die je moet onhouden! Ik hoop dat we Ellen Tamm snel weer in een thriller van Bley zien verschijnen. Iets zegt me dat deze dame nog meer zaken moet gaan oplossen. Wij wachten met smart!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789400506602

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.