Waargebeurd De Geus Juni 2015

Dit lichaam van mij

Citaat

Een eerlijk verhaal van een moedige jongen die helaas deze oneerlijke strijd verloren heeft.

Dit lichaam van mij is ontstaan vanuit het blog dat Kristian bijhield tijdens zijn ziekte. Na zijn overlijden zijn zijn blogposts verwerkt tot dit boek. Dit lichaam van mij is een heftig maar eerlijk verhaal over een jongen van eind twintig die wordt getroffen door kanker. Waar hij eerst nog de goede moed heeft de ziekte te overwinnen, verandert dit wanneer de ziekte hem voor een tweede keer treft.

Op een gekke manier is het bij aanvang prettig dat je als lezer al weet dat Kristian de strijd niet gaat winnen en inmiddels is overleden. Dit maakt dat je je tijdens het lezen enigszins kan wapenen en je erop voor kunt bereiden. Wat meteen opvalt is dat het een heftig verhaal is, maar toch op een prettige manier verteld. Kristian kiest ervoor om over zijn leven te vertellen, zijn jeugd, dromen, veranderende toekomstbeeld en uiteindelijk ook over hoe hij vandaag de dag leeft met zijn ziekte. Wat hij de lezer bespaart zijn de vele ziekenhuisbezoeken en behandelingen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ergens wel prettig vind. Ik vind het interessant om te lezen hoe hij het ervaart, wat het met hem doet en niet zozeer welke behandeling hij krijgt en wat het effect is. Dat Kristian hier ontzettend ziek van wordt, weten we allemaal wel.

Het verhaal is op veel punten herkenbaar voor mensen die te maken hebben gehad met deze ziekte in hun omgeving. Het is mooi om te lezen hoe Kristian in eerste instantie in het verweer gaat tegen de ziekte, het na veel moeite accepteert en zich er uiteindelijk bij neerlegt. Hij weet dat hij niet anders kan. Zijn strijd gaat gepaard met veel emotie en dat doet wat met de lezer. Zaken die voor veel lezers vanzelfsprekend zijn, zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Ook bevat het boek een duidelijke boodschap. Het welbekende geniet van het nu, geniet van je dierbaren en iedereen die je lief is en houd je in het leven niet bezig met randzaken. Velen van ons wisten dit al, maar het verhaal van Kristian weet alles weer in perspectief te plaatsen. Een eerlijk verhaal van een moedige jongen die helaas deze oneerlijke strijd verloren heeft.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

319

ISBN

9789044532005

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.