Bundels, Columns, Strips Maarten Muntinga Maart 2007

Dirkjan

Citaat

Er zullen aardig wat personen zijn die een dergelijk boek als wc-lectuur gebruiken. Absoluut zonde en dat doet het boek zeker tekort!

Van de Dirkjan reeks zijn door de jaren heen meerdere boeken verschenen. Geheel terecht. Al jaren is Dirkjan een van de best verkochte humorstrips van Nederland. Na het lezen van de pocketeditie begrijp ik dit volkomen.

Verreweg de meeste mensen zullen Dirkjan kennen uit het Veronica magazine. Toen al was Dirkjan mijn favoriete strip van de pagina, en na het lezen van het boek blijkt dat Retera de verwachtingen waar kan maken. Wat een komische strips en gortdroge humor. Retera weet je te laten lachen om de meest simpele en voor de hand liggende dingen. Hij weet het mooi te verwoorden in zijn strips. Leuke aan de strip is dat het eigenlijk helemaal niet herkenbaar is en totaal niet lijkt op het alledaagse leven. In het boek komen regelmatig kabouters, aliëns en naakte leraren voor, niet alledaags dus.

Er zullen aardig wat personen zijn die een dergelijk boek als wc-lectuur gebruiken. Absoluut zonde en dat doet het boek zeker tekort! Het is ook totaal niet geschikt om te lezen op het toilet. Dan zou je al gauw een klein uur blijven zitten en dat lijkt me niet de bedoeling. Retera verdient de credits die de strip toekomt.

Waar Retera steeds weer zijn inspiratie vandaan haalt is mij een raadsel, maar ik hoop van harte dat hij nog jaren strips met Dirkjan in de hoofdrol produceert.Retera behoort tot de top van Nederlandse striptekenaars, een genie op zijn gebied. Goed getekend en geweldige humor.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Verschenen
Pagina

144

ISBN

9789041706829

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld