Literatuur & Romans Artemis & Co Juni 2009

Die laatste zomer

Citaat

Die laatste zomer is een interessant verhaal over een broer en zus die op zoek gaan naar de waarheid over het verleden van hun moeder. Het begin is sterk neergezet waardoor je erg benieuwd bent naar het hele verhaal. Door de wisselende gebeurtenissen krijg je als lezer steeds meer informatie over de zoektocht van Antoine en Mélanie.

Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.

De Rosnay heeft een erg mooie schrijfstijl. Die laatste zomer is dan ook vlot geschreven. Het begin is sterk neergezet waardoor je erg benieuwd bent naar het hele verhaal. Door de wisselende gebeurtenissen krijg je als lezer steeds meer informatie over de zoektocht van Antoine en Mélanie. Antoine wordt weliswaar een beetje als een loser neergezet, hij blijft om zijn vrouw treuren terwijl zij zich zo makkelijk van hem heeft ontdaan door aan de haal te gaan met een vent die ze heeft ontmoet toen ze met het hele gezin op vakantie waren. Af en toe heb je het gevoel dat hij nu wel op mag houden met zijn gezeur, maar dan komen er nieuwe ontwikkelingen in zijn liefdesleven naar voren wat het boek een extra dimensie geeft. Vooral bij het ontvouwen van de waarheid over hun moeders leven en dood heeft De Rosnay verrassende elementen verwerkt die onverwachte wendingen aan het verhaal geven.

Die laatste zomer is een interessant verhaal over een broer en zus die op zoek gaan naar de waarheid over het verleden van hun moeder. Goed boek om mee te nemen op vakantie of om lekker in de tuin te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

336

ISBN

9789047201113

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.