Chicklit The House of Books Mei 2009

Die charmante man

Citaat

Zoals de achterkant doet vermoeden lijkt het een ontzettende grappige chicklit, wat het ook is, maar het heeft absoluut veel meer kanten. Elke vrouw heeft zijn eigen verhaal wat voor grappige maar ook verdrietige momenten zorgt.

Iedereen vindt Paddy de Courcy de meest charmante politicus van Ierland. Het nieuws dat hij gaat trouwen slaat dan ook in als een bom. Voorla bij Lola, styliste in Dublin, die absoluut geloofde dat Paddy haar verloofde was. Ook bij Grace, de journaliste die hem te gronde wil richten. En bij haar tweelingzus Marnie, die niet kan leven zonder Paddy. En tenslotte bij Alicia, de nieuwste verloofde. Ook zij moet een hoge prijs betalen voor haar keuze.  Paddy’s verraad blijft lang onopgemerkt. Tot iemand hem plotseling ontmaskert. Dan gaat die charmante Paddy en plein public met de billen bloot…

De vier vrouwen zijn allemaal sterk en onafhankelijk. Ze hebben echter nog meer gemeen: Paddy. Alle vier zijn ze gevallen voor zijn charmes. Paddy is een absolute womanizer en is gewend om zijn zin te krijgen. Als hij niet krijgt wat hij wilt toont hij zijn ware aard…

De vrouwen zijn afzonderlijk beschreven in hoofdstukken die alleen over hun gaan. Je krijgt een kijkje in hun weloverwogen leven. Allemaal hebben ze problemen die ze moeten overwinnen. Toch is het ook geheimzinnig beschreven. Je hebt geen idee over wie stukjes worden beschreven dat vrouwen mishandelt worden. Naarmate het boek vordert wordt duidelijk over welke vrouw het gaat. En dat doet je steil achterover staan.

Zoals de achterkant doet vermoeden lijkt het een ontzettende grappige chicklit, wat het ook is, maar het heeft absoluut veel meer kanten. Zoals Marnie die met een drankprobleem worstelt, Lola die haar hoofd boven water moet houden als styliste en haar heil zoekt in een klein stadje buiten Dublin met alle grappige bewoners van dien. Elke vrouw heeft zijn eigen verhaal wat voor grappige maar ook verdrietige momenten zorgt. Het is een prachtig mooi verhaal van Keyes over liefde, vriendschap en wraak.

Het beste boek van Keys tot nu toe…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 



Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

608

ISBN

9789044323795

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.