Thriller & Spanning The House of Books Januari 2008

Diagnose besmet

Citaat

Sommige delen in het verhaal komen, tot ieders opluchting, wat ongeloofwaardig over. Het verhaal wordt er echter niet minder om, alles lijkt te kloppen. Het plot van het verhaal is goed opgebouwd en daarbij ontzettend spannend en huiveringwekkend.

Dokter Toby Harper is een ambitieuze arts en heeft nachtdienst op de afdeling Eerste Hulp van het Springerziekenhuis in Boston. Ze ligt erg onder vuur met de directie en dat wordt alleen nog maar erger wanneer er tijdens haar dienst een naakte en verwarde hoogbejaarde man plotseling verdwijnt. Niet veel eerder had Tobey de man laten wegbrengen om röntgenfoto’s te maken. Het hoofd van de Eerste Hulp blijft als een van de weinigen wel vertrouwen houden in Toby.
Vlak na deze gebeurtenis sterft er in het ziekenhuis een man met dezelfde symptomen. Hij komt van hetzelfde luxe verzorgingscomplex. Toby ontdekt dat er in de privékliniek Brant Hill hormooninjecties worden gegeven aan vermogende bejaarden. De machtige artsen van Brant Hill deinzen nergens meer voor terug. Wanneer er tijdens haar nachtdiensten vaker vreemde zaken gebeuren, gaat Toby op onderzoek uit.

Privé heeft Toby het ook zeker niet makkelijk. Ze heeft de zorg voor haar ernstig zieke moeder op zich genomen en als haar huishoudelijke hulp haar in de steek laat voor een aantrekkelijkere baan zit Toby met haar handen in het haar.

Diagnose besmet is een spannende medische thriller van de inmiddels welbekende auteur Tess Gerritsen. Laat je niet afschrikken door de term ‘medische thriller’.  Ondanks de soms wat moeilijke termen is het een begrijpbaar en zenuwslopend verhaal.

Het verhaal wordt vanuit verschillende personen vertelt, wat het alleen maar spannender maakt. Natuurlijk draait het allemaal om Toby en haar zware baan. Aangezien zij alleen maar nachtdiensten draait en in haar vrije tijd de zorg voor haar moeder op zich neemt, ga je je afvragen hoe Toby dit allemaal volhoudt en dat er waarschijnlijk echt artsen zijn die zo moeten werken.

Sommige delen in het verhaal komen, tot ieders opluchting, wat ongeloofwaardig over. Het verhaal wordt er echter niet minder om, alles lijkt te kloppen. Het plot van het verhaal is goed opgebouwd en daarbij ontzettend spannend en huiveringwekkend.

Tess Gerritsen doet wederom haar naam eer aan met Diagnose Besmet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

301

ISBN

9789044335439

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.