Thriller & Spanning The House of Books April 2007

De zevende doodzonde

Citaat

De zevende doodzonde bevat geen moeilijke verhaallijnen en er worden ook niet veel personages beschreven. Hierdoor is het boek vrij toegankelijk om te lezen. Lisa Jackson laat je met dit boek lachen, huilen en huiveren.

Abby Chastain is een vrouw die achtervolgd wordt door pijnlijke geheimen. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een inrichting voor geesteszieken sprong. Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou worden.

In New Orleans waart een seriemoordenaar rond. De slachtoffers worden gedood in paren – geen connectie, geen duidelijk motief, geen echte aanwijzingen. Rechercheur Reuben Montoya gaat op onderzoek uit om de dader te ontmaskeren. Zijn enige aanwijzing is Abby, de voormalige echtgenote van een van de slachtoffers. Maar is ze wel te vertrouwen? Als er opnieuw lijken worden aangetroffen in perverse, geënsceneerde situaties, belandt Montoya in een wanhopige race om een moordenaar te vinden die steeds dichter bij huis toeslaat…

Dit boek begint met een korte terugblik van twintig jaar daarvoor, wat verteld wordt vanuit het perspectief van Abby’s moeder. Wat er indertijd gebeurd is, blijft in de rest van het boek een grote rol spelen. Abby, de hoofdrolspeelster van het boek, is voortdurend met haar verleden bezig. Hierdoor wordt haar verleden in het verhaal verweven. Gaandeweg kom je er achter wat er twintig jaar geleden precies gebeurd is.

In Abby’s woonplaats New Orleans worden een aantal moorden gepleegd. Al snel wordt duidelijk dat de moorden te maken hebben met het verleden van Abby. De schrijfster leert je ook de gedachten van de moordenaar kennen, al maakt hij zichzelf niet bekend. Hierdoor blijf je gissen wie het zou kunnen zijn en wordt je tot het einde van het boek op het verkeerde been gezet. Tussen de spannende momenten door kun je ook nog een romance zien opbloeien wat wederom goed opgebouwd wordt.

De zevende doodzonde bevat geen moeilijke verhaallijnen en er worden ook niet veel personages beschreven. Hierdoor is het boek vrij toegankelijk om te lezen. Ik hou daar wel van, veel personages kan een boek ook te ingewikkeld maken.

Lisa Jackson laat je met dit boek lachen, huilen en huiveren. Door deze afwisseling is het een heerlijk boek om te lezen. Ook op het moment dat het boek uit is, wil je door blijven lezen. Dat is voor mij een definitie van een fantastisch goed boek!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

432

ISBN

9789044317374

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.