Waargebeurd TM Trademark Januari 2009

De zaak Mandy P.

Citaat

Het is werkelijk ongelooflijk hoe zo'n meisje zich zo naïef en blind aan deze jongens over geeft, zich laat verkrachten, slaan, bestelen, bedreigen en er toch mee doorgaat.

De Tilburgse Mandy Pijnenburg is net achttien als ze op de Dominicaanse Republiek wordt opgepakt met meer dan 20 kilo cocaïne in haar koffer. Mandy, die de koffer heeft ingecheckt heeft in opdracht van haar dominante vriendje – een inmiddels beruchte loverboy – wordt veroordeeld tot 10 jaar cel. Terwijl haar ouders vanuit Nederland de zaak bepleiten, begint voor Mandy de rauwe realiteit van een leven in de gevangenis.

Al op jonge leeftijd begint het mis te gaan met Mandy. Ze is opstandig, dwars en voortdurend op zoek naar grenzen om die te overschrijden. Ze ziet er ouder uit dan ze is en gedraagt zich ook zodanig. Ze zoekt spanning en avontuur, heeft een voorkeur voor donkere jongens en doet alles om maar op te vallen en aandacht te krijgen. Dit lukt haar dan ook, alleen uit de verkeerde “foute” hoek en haar seksleven begint als ze 13 jaar oud is …….. Ze gaat veel uit, kleed en gedraagt zich zeer opvallend. Ze stapt roekeloos en naïef bij groepjes jongens in de auto en wordt dan ook misbruikt en gebruikt. Haar ouders zijn wel op de hoogte van haar levenswijze, zijn erop tegen en waarschuwen haar  maar kunnen haar niet tegenhouden.
Ze verleggen steeds hun grenzen omdat ze denken dan nog enigszins grip en oog op de situatie te hebben en om haar niet kwijt te raken. Mandy spijbelt en is thuis niet meer te handhaven, de ouders kunnen het niet meer aan mede doordat ze zelf problemen in hun relatie hebben.

Mandy komt in België in een soort tehuis terecht met zeer strenge regels dat door nonnen gerund wordt. Hier gaat het na een paar maanden ook fout en tijdens een stapavond met een Belgische vriendin heeft ze een traumatische ervaring.

Na terugkomst in Nederland krijgt ze weer nieuwe donkere vrienden en via via komt ze in de prostitutie terecht, haar vriend/pooier mishandeld en bedreigd haar en zet haar onder druk om voor hem geld te verdienen anders pakt hij haar ouders of zusje. Maar ze ondergaat alles omdat ze bang is maar toch ook de aandacht krijgt die ze wil. Kort daarop stuurt Mike haar onder dwang en bedreiging op vakantie naar de Dominicaanse Republiek waar ze met bekenden van hem is. Ze heeft wel haar bedenkingen maar denkt nog steeds; ik wacht het af en kan nog altijd naar de politie gaan wanneer ik wil.

Na twee weken wordt ze weer naar huis gestuurd en moet een zware koffer meenemen die niet van haar is. Na het inchecken wordt ze direct aangehouden en blijkt dat ze 22 kilo cocaïne bij zich heeft. Ze gaat de gevangenis in en wordt na een nare periode in 2006 veroordeeld tot 10 jaar gevangenis wat later omgezet wordt in 5 jaar.

Het boek is goed leesbaar geschreven en geeft inzicht in gedrag en werkwijze van loverboys. Het is werkelijk ongelooflijk hoe zo’n meisje zich zo naïef en blind aan deze jongens over geeft, zich laat verkrachten, slaan, bestelen, bedreigen en er toch mee doorgaat.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

240

ISBN

9789049900847

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld