Chicklit De Boekerij Augustus 2013

De wraak van Prada

Citaat

Weisberger schrijft leuk, maar het verrassingselement uit De duivel draagt Prada ontbreekt.

Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Samen met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF, heeft ze The Plunge opgezet, de hotste bruidsglossy van het moment. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

Eindelijk, na jaren wachten het vervolg op De duivel draagt Prada. Dat schept verwachtingen. Weisberger vulde de tussenliggende jaren met het schrijven van Gossip & Gucci, Chanel Chic en Champagne in Chateau Marmont, maar ging nooit verder met het leven van Andrea Sachs. Tot nu. Andrea lijkt haar leven op orde te hebben maar Miranda Priestly zit nog steeds in haar hoofd. Behoorlijk. En dat kwam bij mij niet geloofwaardig over. Andrea en Emily hebben beide een posttraumatisch stresssyndroom opgelopen van hun jaar bij Runway, en kunnen amper functioneren wanneer ze in bijzijn van Miranda Priestly verkeren.

Wat dat betreft was De duivel draagt Prada vermakelijker. Daar durfde Weisberger flink uit te pakken en haar vroegere bazin Anna Wintour  behoorlijk op de hak te nemen. De grote confrontatie met Miranda, waar in het boek naartoe wordt geleefd, verloopt teleurstellend. De angst die Andrea en Emily voelen, lijkt ook de angst van Weisberger te zijn. Het is dat Andrea op een gegeven moment een prachtig betoog tegen haar man Max houdt over de psychische mankementen van Miranda. Het is het meest oprechte stuk van het boek.

Al met al had ik meer verwacht van dit vervolg. Weisberger schrijft leuk, maar het verrassingselement uit De duivel draagt Prada ontbreekt. De wraak van Prada is een leuke roman, maar kan niet tippen aan zijn voorganger. Wat dat betreft kan Anna Wintour met een gerust hart achterover leunen. Hiervan heeft ze niks te vrezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

360

ISBN

9789022566534

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.