Literatuur & Romans Unieboek September 2007

De vrouw met de regenhanden

Citaat

De vrouw met de regenhanden is een erg intrigerend en interessant verhaal, gebaseerd op historische feiten over een waargebeurd drama dat zich in het negentiende-eeuwse Parijs heeft afgespeeld. De reden van het complot wordt pas op het einde van het boek duidelijk en is geheel onverwacht.

Parijs, voorjaar 1867. Een paar dagen voor de opening van de wereldtentoonstelling wordt in de Seine het lijkje van een kind gevonden. De moeder wordt aangeklaagd wegens moord, maar blijft hardnekkig verklaren dat ze onschuldig is. Haar verdediger trekt zich het lot van de jonge vrouw aan en bijt zich in haar zaak vast. Bijzijn onderzoek stuit hij op vreemde ongerijmdheden: ontlastend materiaal wordt achtergehouden, getuigen verdwijnen…

De vrouw met de regenhanden is een erg intrigerend en interessant verhaal, gebaseerd op historische feiten over een waargebeurd drama dat zich in het negentiende-eeuwse Parijs heeft afgespeeld. Door een onderzoek dat iemand doet naar de architectuur van het gebouw waarin de wereldtentoonstelling destijds werd gehouden stuit de jongeman op de rechtszaak tegen de moeder van het vermoorde kindje. Tijdens zijn bezoeken aan de bibliotheek komt hij er gauw achter dat een vrouw een paar tafels verderop verscheidene keren boeken heeft geleend waarnaar hij zo hard naar op zoek is. Hun overeenkomende interesse groeit uit tot een gecompliceerde romance.

De aantrekkingskracht van de mysterie tussen de twee wordt erg goed neergezet door Fleischhauer. Ook de spanning rondom het proces van de ten onrechte gevangengenomen moeder is goed voelbaar. Ook heeft de auteur erg zijn best gedaan in het achterhalen van dit waargebeurde drama. Hierdoor heeft Fleischhauer duidelijk kunnen maken hoe de Parijse overheid in die tijd omging met dreigende situaties. De reden van het complot wordt pas op het einde van het boek duidelijk en is geheel onverwacht. Erg fascinerend boek.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789047500735

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.