Thriller & Spanning The House of Books Oktober 2006

De vreemde gast

Citaat

In het eerste deel van het boek maak je kennis met veel verschillende personen, wat ik nogal vervelend vond. Steeds weer een ander personage kan verwarrend werken. Maar het lukt Link om alles te laten kloppen.

Op een zomerochtend in juli besluit Rebecca Brandt, weduwe, een eind aan haar leven te maken. Ze staat na het overlijden van haar man zwaar depressief in het leven. Haar poging mislukt echter doordat exact op die dag enkele mensen elkaar treffen in haar vakantiehuis in Zuid Frankrijk, waar ze dan ook ontzettend van baalt. Het betreft Marimilian Kemper, een oude vriend van haar overleden man, en de twee lifters Inga en Marius. En dat terwijl Rebecca alleen wil zijn en met rust gelaten wil worden. Niet veel later verdwijnt Marius nadat tijdens een storm bij een zeiltocht overboord slaat. Tegelijkertijd berichtten de Duitse media over een schokkende misdaad: een ouder echtpaar is op brute wijze vermoord. Terwijl de politie speurt naar aanwijzingen, beseft Rebecca dat zij de enige centrale figuur is in een geënsceneerd spel en dat ze in levensgevaar verkeert. Alles begint anders te lopen dan verwacht.

De vreemde gast is een van de beste thrillers die ik ooit heb gelezen. Het boek bevat alle ingrediënten voor een spannende thriller. Eerder had ik nog niet van Link gehoord, maar ze heeft er een fan bij.

Het eerste hoofdstuk is meteen ontzettend pakkend. De hoofdstukken zijn opgezet in data. Op die dag kijk je mee in het leven van verschillende personen. Ik moet bekennen dat de meeste mannen in dit boek geen aardige figuren zijn en het is ongelooflijk waar deze vrouwen mee moeten leven.

In het eerste deel van het boek maak je kennis met veel verschillende personen, wat ik nogal vervelend vond. Steeds weer een ander personage kan verwarrend werken. Maar het lukt Link om alles te laten kloppen. De vele personages maken het boek eerder verhelderend dan verwarrend. Ontzettend goed idee van deze auteur omdat je zo meeleeft met de verschillende personages en ook de andere kant van het verhaal ziet.

In het verloop van het verhaal is de spanning goed opgebouwd en wil je niet anders dan blijven doorlezen. De vreemde gast bevat verschillende verrassende wendingen die je van tevoren zeker niet zag aankomen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

430

ISBN

9789044316612

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.