Literatuur & Romans Ambo | Anthos April 2009

De vogelkamer

Citaat

Minpunt aan het boek vond ik de uitwerking van de karakters. Zodoende is het plot toch ietwat onbevredigend. Neemt echter niet weg dat De vogelkamer een noemenswaardig debuut is.

Wanneer Will Alice ontmoet kan hij zijn geluk niet op. Ze is slim en sexy, en tot Wills verbazing wordt ze verliefd op hem. Alice zorgt ervoor dat zijn leven weer zin en betekenis krijgt. Maar de liefde is complex, en juist door zijn toewijding glijdt Will af naar meer duistere dimensies. In dezelfde stad woont Helen, een actrice. Of: dat is ze van plan te worden, ooit. Voorlopig werkt ze als model.

De vogelkamer is een intrigerend boek met al even intrigerende personages. Het zijn niet alledaagse personages en wellicht maakt juist dat het boek zo interessant. Will is achterdochtig, onzeker en jaloers. Helen heet eigenlijk Claire en leeft een leven van iemand wie ze eigenlijk niet is. Naast de wat absurde personages neemt Killen geen blad voor de mond wat seks betreft. Killen weet het zo om te buigen dat het een extra lading krijgt en diepgang geeft aan het verhaal.

Minpunt aan het boek vond ik de uitwerking van de karakters. Waarom zijn zij zoals ze zijn? Wat de achterliggende gedachte van hun gedrag is krijgt de lezer niet te horen. Zodoende is het plot toch ietwat onbevredigend. Neemt echter niet weg dat De vogelkamer een noemenswaardig debuut is.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

203

ISBN

9789041412577

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.