Jeugd Athenaeum-Polak & Van Gennep Oktober 2008

De vloek

Citaat

Een aanrader voor liefhebbers van Harry Potter en andere magische boeken. Het is een waardige opvolger van het eerste deel en hopelijk zullen er nog veel boeken verschijnen met de avonturen van Thomas.

Thomas J. Ward is de zevende zoon van de zevende zoon. Hij bezit de ‘Gave van zeven keer zeven’, de gave om dingen te zien waar anderen blind voor zijn. Daarom gaat Thomas in de leer bij de geestenjager, die zijn geldĀ  verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister.

Thomas wordt op een levensgevaarlijke missie gestuurd; om een begrafenis bij te wonen vertrekken de geestenjager en Thomas naar Monniksfoort, waar een grote kathedraal staat. In de catacomben onder die kathedraal komen ouderen en duistere machten tot leven.
Wanneer de geestenjager Thomas opdraagt op hem te wachten herinnert Thomas zich de afgrijselijke vloek die ooit is uitgesproken: de geestenjager zal in een duister ondergronds sterven zonder een vriend aan zijn zijde. Thomas negeert daarom de bevelen en volgt de geestenjager naar het diepst van de ondergrondse ruimten. Zullen zij ooit het zonlicht terugzien?

In het vorige boek van deze reeks kwam Thomas in de leer bij de geestenjager. Inmiddels is Thomas al langer in de leer, maar blijken er nog genoeg zaken te zijn waarvan hij nog te weinig weet. Zijn training wordt algauw onderbroken als hij en zijn meester naar Monniksfoort moeten. Eenmaal daar begint het avontuur pas echt.

Het eerste boek van deze serie heeft me erg enthousiast gemaakt, het was prima geschreven en erg spannend. Ik keek dan ook erg uit naar dit tweede deel. Ik kan meteen zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Ook dit tweede boek is spannend en moeilijk weg te leggen. Thomas is een prima hoofdfiguur, dapper als de situatie daar om vraagt maar bedachtzaam en slim. Ook de setting is leuk, het boek speelt zich af in een fictief land met een middeleeuwse setting. Bijgeloof, magie en vreemde wezens komen overal voor.

Toch wist het boek me net niet zo goed te pakken als het eerste deel. Ik denk dat het komt door ‘de slechterik’ in dit boek. In het eerste deel was dit een krachtige, wrede heks. Nu is het kwaad wat meer ongrijpbaar. Je krijgt ook een wat minder goed inzicht in de slechterik. De catacomben van de kathedraal zou een goede claustrofobische sfeer kunnen oproepen, maar eigenlijk speelt zich maar weinig van het boek zich in deze catacomben af. Een gemiste kans naar mijn idee.

Ondanks deze paar kleine minpuntjes, een aanrader voor liefhebbers van Harry Potter en andere magische boeken. Het is een waardige opvolger van het eerste deel en hopelijk zullen er nog veel boeken verschijnen met de avonturen van Thomas.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

352

ISBN

9789026124211

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.